- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У израелском нападу на школу у Гази погинуло најмање 17, а тешко рањено више од 60 људи

© AP Photo / Tsafrir AbayovИзраелски тенк у Појасу Газе
Израелски тенк у Појасу Газе - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2024
Пратите нас
Најмање 17 Палестинаца је убијено, а више од 60 је рањено и налази се у критичном стању у данашњем израелском нападу на школу у којој су смештени расељени у насељу Шеик Радван, у граду Газа.
Како јавља, „Ал Џазира“, волонтери, болничари и спасилачки тимови били су у школи након првог напада и имали су само неколико минута да се евакуишу пре него што су пале још три бомбе.
Израелске снаге извеле су нападе на неколико домова у јужном и централном Појасу Газе, а у Кан Јунису су убијене три жене и једно дете, јавила је палестинска агенција Вафа.
У два напада дроном у Тулкарему, на окупираној Западној обали, израелске снаге убиле су најмање девет особа, укључујући једног команданта Хамаса.
Истовремено, стотине Палестинаца протестује на окупираној Западној обали позивајући на окончање рата у Гази и правичан третман палестинских затвореника у израелским затворима, наводи „Ал Џазира“. До протеста је дошло након што је израелска војна полиција привела девет својих војника због навода о мучењу и сексуалном злостављању палестинских заточеника, а осморици приведених се суди.
Подаци палестинског Министарства здравља показују да је од 7. октобра у израелским нападима у Појасу Газе убијено 39.550 Палестинаца, док је број рањених 91.280. У ескалацији насиља над Палестинцима на окупираној Западној обали у том периоду убијене су 594 особе, наводи палестинско министарство.
Хезболах гађао положај израелске војске. - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2024
СВЕТ
Израел гађао положаје Хезболаха у Либану, Хезболах извео ракетне нападе дуж границе
Исламска револуционарна гарда Ирана (ИРГ)  - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2024
СВЕТ
Иранска револуционарна гарда саопштила када ће се осветити за убиство политичког лидера Хамаса
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала