Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ухапшено петоро Срба код Гњилана због наводних ратних злочина

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПрипадници специјалних јединица тзв. косовске полиције извршили су претресе на две локације у Косовској Митровици
Припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције извршили су претресе на две локације у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2024
Пратите нас
Такозвано косовско специјално тужилаштво у Приштини саопштило је да је у данашњој акцији на КиМ ухапшено пет особа осумњичених за наводне ратне злочине у мају 1999. године.
То тужилаштво је у објави на друштвеним мрежама навело да су, "после вишемесечне истраге", у данашњој акцији приведени Д.Ц, Д.Н, Н.С, С.Ј. и М.Ш. Они се, према тврдњама тужилаштва, сумњиче да су, "у саизвршилаштву са другим неидентификованим припадницима групе, наоружани и обучени у маскирне униформе и нередовне униформе српске полиције или војске, 4. маја 1999. ујутру предузели акцију у селима Кокај, Ловце, Пограђе и Угљаре".
Поред осталог то тужилаштво тврди да су убијали, рањавали, физички и психички малтретирали албанске цивиле и узимали таоце,.
Припадници специјалне јединице тзв. косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2024
СРБИЈА
Канцеларија за КиМ: Хапшење Срба у Пасјану под лажним оптужбама по налогу Куртија
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала