- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мира и Дијана освојиле сребро за Русију

© AP Photo / Christophe EnaМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2024
Пратите нас
Мира Андрејева и Дијана Шнајдер, руске тенисерке, освојиле су сребрну медаљу у женском дублу на актуелном такмичењу. Сјајне Рускиње заустављене су тек у финалу где су поражене од италијанског тандема Саре Ерани и Јасмин Паолини резултатом 2:6, 6:1, 10:7.
Фантастичан турнир имале су Мира Андрејева и Дијана Шнајдер које су без било каквих припрема отишле да играју дубл и стигле до финала. На тај начин донеле су Русији сребрну медаљу.
Нажалост, због апсурдних правила, морале су да играју као неутрални спортисти, без обележја своје земље, али знале су руске тенисерке за кога играју и ништа није могло да их спречи да их меча у меч праве сензацију.
На крају су их зауставиле Италијанке и то после преокрета.
Освојиле су Рускиње први сет и то допустивши противницама свега два гема, али су пале у другом сету, Ерани и Паолини су биле доста боље и тако рутински избориле трећи сет у ком потом такође биле боље.
Обе руске тенисерке изузетно су младе, ове године бележиле су сјајне успехе, а резултати се тек очекују. Њихов долазак до финала огромно је изненађење, а медаља невероватан успех.
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2024
СПОРТ
Ђоковић донео злато Србији, одбојкашице поражене, баскеташи елиминисани у четвртфиналу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала