- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда сазнала противника у плеј-офу Лиге шампиона – Партизан добио најтежи задатак

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде жребом у Ниону сазнали су ривала у плеј-офу Лиге шампиона. Првак Србије играће против норвешког Бодо Глимта или пољске Јагелоније. Са друге стране уколико савладају Лугано, фудбалери Партизана у плеј-офу за Лигу Европе играће против Бешикташа. Потенцијалне противнике добили су и ТСЦ и Војводина.
Први меч Црвене звезде биће одигран 20. или 21. августа, док је реванш заказан недељу дана касније.
Седмоструки узастопни шампион Србије био је међу повлашћеним тимовима, што је обезбедио добрим играма претходних сезона на европској сцени и стеченим УЕФА коефицијентом.
У случају да црвено-бели не буду успешни у плеј-офу Лиге шампиона, имају загарантовано ућешће у групној фази Лиге Европе.
Са друге стране, Партизан није могао да добије тежи задатак. Уколико савладају Лугано чека их Бешикташ.
Уколико црно-бели прођу препреку у утакмицама које се играју осмог и 15. августа, мечеве са турским клубом играће 22. августа у Београду, односно седам дана касније у Истанбулу.
У случају пораза од Лугана, фудбалери Партизана играли би у плеј-офу за Лигу конференција, а тамо би се састали против бољег из дуела Силкеборга и Гента.
Противнике су добили и фудбалери ТСЦ-а који ће у плеј-офу за Лигу Европе играти против победника дуела Макаби Тел Авив/ Паневежиш. Тако би врло лако могло да се догоди да клуб из Бачке Тополе игра против клуба који води њихов доскорашњи тренер Жарко Лазетић који сада седи на клупи израелског клуба.
Фудбалери Војводине у плеј-офу Лиге конференција играће против победника меча Тампере/Ђургарден, али претходно морају да савладају Марибор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала