- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Промена власти у Бангладешу – унутрашња ствар те земље

© AFP 2023 / K M AsadПротестующие вывешивают национальный флаг Бангладеш во время штурма дворца премьер-министра Шейх Хасины в Дакке
Протестующие вывешивают национальный флаг Бангладеш во время штурма дворца премьер-министра Шейх Хасины в Дакке - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
Пратите нас
Промена политичких снага на власти у Бангладешу је унутрашња ствар те земље, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
„Истовремено, у Москви рачунају на то да ће се политички процеси у тој пријатељској земљи што пре вратити у уставне оквире“, истиче се у саопштењу.
Како се додаје, очекује се да ће у Бангладешу ускоро бити формирана прелазна влада. Ситуацију у земљи тренутно контролише војска, подсећа руска страна.
Према информацијама руске амбасаде у Даки, држављани Русије нису повређени током данашњих нереда у Бангладешу.
Амбасада Русије такође је препоручила Русима да размотре могућност враћања у Русију у светлу могућег наставка протеста у земљи и формирања прелазне владе.
Премијер Бангладеша Шејх Хасина раније је поднела оставку и напустила земљу у светлу нереда који су захватили земљу. Она је затражила азил у Великој Британији. У њеној пратњи је сестра која већ има британско држављанству. Током данашњих нереда у Бангладешу погинуло је најмање 56 људи.
Нереди у Бангладешу - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
СВЕТ
Немири у Бангладешу, председница владе поднела оставку
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала