- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић послао снажну поруку Алкарасу: „Ел класико – до следећег пута, амиго“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале
Новак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
Пратите нас
Готово је немогуће да ће Новак Ђоковић имати веће ривале од Рафаела Надала и Роџера Федерера, али ривалство које у протекле две године гради са Карлосом Алкарасом остаће запамћено. Победио је српски ас Шпанац у борби за злато, а онда му упутио снажну поруку.
Од почетка актуелног турнира прижељкивао се меч Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса,а Србин и Шпанац оправдали су очекивања и приредили су спектакуларно финале, вероватно само још једно у низу оних који ће уследити.
Новак је славио после два сета, али је 16 година млађем противнику на изузетан начин указао поштовање.
„Још једно епско финале, пријатељу. Ел класико. Честитам вама и вашем тиму на одличном турниру. С обзиром на ваше године, енергију и начин на који играте, вероватно је пред вама још 20. Ваше злато ће доћи. До следећег пута, амиго“, написао је Ђоковић.
Није дуго чекао одговор младог Шпанца.
„Хвала ти, титане! Не могу да дочекам следећи меч“, написао је Алкарас.
Било је јако лепо видети поздрав двојице тенисера на мрежи, али и чути изјаве пуне поштовања које су дали један о другом. До сада су одиграли седам мечева, а Новак води у међусобном скору 4:3.
Први сусрет догодио се пре две године у Мадриду, Шпанац је славио, да би се потом Новак осветио на Ролан Гаросу наредне године. Уследило је велико изненађење када је у финалу Вимблдона Алкарас савладао Ђоковића, да би потом српски ас уписао две велике победе у Синсинатију и на УС Опену.
Шпански тенисер поново је ове године био бољи на енглеској трави, али у мечу који је Новаку био један од најважнијих у каријери најбољи свих времена однео је победу.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
СПОРТ
Звезда сазнала противника у плеј-офу Лиге шампиона – Партизан добио најтежи задатак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала