- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Знао сам – ово је моја шанса!

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
Пратите нас
Србија је добила другу златну медаљу, а њу је освојио Новак Ђоковић, човек који о најсјајнијем одличју сања још од детињства. Пред ово такмичење догодио му се велики проблем, морао је да се оперише, али је како каже знао да му је ово последња шанса и зато је дао све од себе.
„Најпосебнији осећај. Мислио сам да 2012. кад сам носио заставу на церемонији отварања да је то најбољи осећај, све до данас. Све што сам икад замишљао, надао се, желео, увек је приоритет за мене да представљам моју земљу. Где год могу да носим српску заставу, то ме мотивише и носи као ништа друго. Сад, са 37 година, победио сам 21 годину старог играча који је освојио Ролан Гарос и Вимблдон, ово је највећи спортски успех у мојој каријери“, рекао је Новак Ђоковић после победе над Карлосом Алкарасом.
Стигао је на такмичење без титуле. Ове године није успео да дође до трофеја, доживео је повреду на Ролан Гаросу, оперисао се, али сан је наставио да живи.
„Гренд слемови и ово такмичење су најбитнији циљеви за сезону, поготово ово знајући да ми је последња шанса да освојим злато. Учинио сам све што сам могао да се припремим, да подигнем форму у правом тренутку, да буде на врхунцу овде“, истакао је српски ас.
Присетио се финала Вимблдона у ком га је Алкарас савладао.
„Алкарас ме је победио, био је бољи, али сам рекао кад сам долазио овде да се осећам као доста бољи играч. Вимблдон ми је дао самопоуздање у кретању, у мојој игри. А, мотивација ми није била потребна, нема веће него кад представљате своју земљу. Нисам сет испустио цео турнир. Знао сам да је ово моја шанса, ако се икада деси, да ће то бити сад“, закључио је Новак Ђоковић.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2024
СПОРТ
Храбри Орлићи освојили европско сребро /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала