- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Орлићи донели медаље у Београд: „Сјајан успех за генерацију!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
Пратите нас
Играчи и стручни штаб јуниорске репрезентације Србије слетели су у Београд после сребрне медаље на Евробаскету (У18) у финском Тампереу.
Шеф стручног штабаВуле Авдаловић је подсетио да је Србија била ослабљена у финалу против Немачке, у ком је изгубила 83:93 (19:33, 26:18, 13:16, 25:26).
„Мислим да је то сјајан успех за ову генерацију, с обзиром да није било успеха у претходне две године. Мислим да су момци показали огроман напредак у том периоду. Понашали су се феноменално од првог дана. Тренирали су јако, сваком тренингу су приступили на прави начин, као и свакој утакмици. Заслужена сребрна медаља је резултат њиховог рада, а спремали смо се 40 дана“, похвалио селектор Вуле Авдаловић своје изабранике.
Капитен Митар Бошњаковић повредио се пре два продужетка у несвакидашње дугој и исцрпљујућој утакмици са Израелом.
„Утисци су феноменални. Штета што нисмо узели злато на које смо циљали, али не можемо да се бунимо ни са овим одличјем – и друго место је велика част. Били смо веома уморни од полуфинала, играли смо два продужетка и мислим да је то пресудило. Касно смо заспали, били смо уморни“, сматра 17-годишњи двометраш Бошњаковић, који је на прагу потписивања уговора са Партизаном.
Полуфинале на које алудирају селектор, тренер и Саво Дрезгић, ког су уврстили у најбољи петорку шампионата, била је тесна победа над Израелом извојевана „тројком“ уз звук сирене Андреја Костића за коначних 115:114 (23:18, 17:26, 26:19, 23:26, 26:25).
„Можемо да будемо задовољни овом медаљом, али остаје утисак да смо могли да освојимо и златну. Верујем да имамо квалитет за то, али је и ово велики успех. Заиста сам поносан на момке и на тренере. Рекао бих да нас је полуфинална утакмица исцрпела и емотивно и физички, пошто је заиста била невероватна. Трајала је 50 минута и дефинитивно је утицала на исход у финалу“, подвукао је Дрезгић, који је из Партизана отишао на Универзитет у Џорџији, где ће играти за Булдогсе.
Уз Немачку и Србију, место на победничком постољу заузели су Словенци, који су у утакмици за треће место убедљиво савладали Израел – 84:70 (24:16, 16:22, 23:13, 21:19).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала