Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Тиршова 2 биће завршена 2027, вратиће се систематски прегледи деце /видео/

© Tanjug / Немања ЈовановићГрадилиште болнице "Тиршова 2"
Градилиште болнице Тиршова 2 - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2024
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је вечерас радове на изградњи дечије болнице Тиршова 2 и навео да ће они бити завршени до марта-априла 2027. године, додајући да је здравље најважније.
"Дошли смо вечерас да видите да се ради у три смене, реч је о Универзитетској дечјој клиници Тиршова 2, обећавано је најмање у претходних 30 година", рекао је Вучић.
Он је навео да је вредност грађевинских радова 118 милиона евра и додао да ће зграда изгледати велелепно.
"Радови ће бити завршени до марта, априла 2027. године, пре почетка Експа. За нас је најважније да сачувамо здравље и животе људи и зато улажемо огроман новац и зато смо и урадили Клинички центар који се налази овде и близини.
Градимо најмодернију дечију клинику и верујемо да ће то бити важно не само за децу из Београда, већ из целе Србије и региона", истакао је он.
Наводећи да има оних који говоре да власт не брине о здрављу, те ће бити уништено због рудника, Вучић је поручио да је здравље најважније.
Он је током обиласка радова рекао да је поносан на ту болницу и да ће она, када буде изграђена, бити на понос свим грађанима Србије, као и лекарима и сестрама који ће имати боље услове.
Најавио је да ће болница имати "феноменалан" стационар, 535 паркинг места, од тога 80 места за болесна и лица са инвалидитетом.
Подсетио је да се издваја новац за лечење деце у иностранству, као и да 1. септембра креће акција превентивних прегледа за грађане изнад 40 година, а да ће систематски прегледи за децу бити враћени.
Рок за изградњу Тиршове је 1. мај 2027. године, али ће бити завршена раније, додао је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала