- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Први пут нам се десило да су нам ноге отказале од притиска“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Светислав Пешић
Селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2024
Пратите нас
Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да је његов тим показао понос и карактер на мечу против Аустралије у четвртфиналу.
Кошаркаши Србије су се пласирали у полуфинале пошто су раније после продужетка победили Аустралију резултатом 95:90.
„Почели смо лоше четвртфинале, које је елиминационо и тешко с менталног аспекта, иако већина мисли да је важно бити опуштен у доношењу одлука у нападу, у смислу самопоуздања. Ипак је тотално обрнуто. Први пут нам се десило да су нам ноге отказале од притиска, нисмо стигли да направимо фаул, не само јер су Џош Гиди и Пети Милс фантастични“, рекао је Пешић на конференцији за медије.
Потом је додао:
„Самопоуздање нам је потребно, а подбацили смо, гледали смо једни друге. Они су то искористили и играли на ивици фаула. Нисмо имали решење за агресивну одбрану. Сва је срећа да у кошарци постоје два полувремена, да се пресаберемо и видимо шта можемо. Показали смо понос и карактер“, додао је селектор Србије.
Пешић је истакао да Аустралија има фантастичан тим.
„Не знам шта је боље, да играш лоше и победиш или држиш континуитет и победиш. Аустралија је фантастична екипа, да наши момци нису показали жељу за победом и променили одбрану, изгубили бисмо. Онда би кренуло објашњавање да је требало да држимо Николу Јокића 50 минута. Видели сте утакмицу против Јужног Судана, видели сте како смо стратешки напали испод коша преко Јокића и Милутинова. Једанпут свирају фаул, па не. Богдан Богдановић је као најбољи спољни играч добијао проклизавања. Ми нисмо коментарисали суђење, Србија не коментарише то док сам ја тренер. А противнички тренер је био више окренут судијама. Старо правило је да ко изгуби има право да се љути“, истакао је Пешић.
Србија ће у полуфиналу играти против победника меча САД - Бразил, који је на програму вечерас од 21.30 часова.
Огњен Милић - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2024
СПОРТ
Млади тенисери Србије у финалу Европског првенства!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала