- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Провокација великих размера: Путин о нападу украјинске војске на западни регион Русије

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2024
Пратите нас
Напад украјинских оружаних снага на руску Курску област представља „провокацију великих размера“, изјавио је председник Русије Владимир Путин на почетку састанка са члановима Владе.
Према његовим речима, Кијев неселективно гранатира из различитих врсте наоружања, укључујући ракете, цивилне објекте, стамбене зграде и амбулантна возила“.
Он је најавио да ће након састанка са Владом разговарати са челницима безбедностних служби.
„Након разговора са вршиоцем дужности губернатора Курске области, дата су упутства већем броју цивилних служби да пруже неопходну помоћ становницима региона. Такође тражим од владе да се хитно позабави овим“, додао је Путин.
Оружане снаге Украјине су у уторак ујутру покушале да се пробију на територију Курске области. Истог дана руско Министарство одбране известило је да су украјински војници са око 300 војника, уз подршку 11 тенкова и више од 20 оклопних возила, напали положаје јединица које покривају руску државну границу у подручју насеља Николаево-Дарино и Олешња. Према речима вршиоца дужности губернатора Курске области Алексеја Смирнова, граничари и Оружане снаге Русије су на граници уништиле 16 јединица украјинске технике.
Руско Министарство одбране у среду је саопштило да су током ноћи јединице Оружаних снага Русије, заједно са граничним службама ФСБ Русије, наставиле да уништавају оружане формације противника у суседним подручјима Курске области. Одељење је појаснило да су губици украјинске војске износили 260 милитаната и 50 оклопних возила, укључујући седам тенкова, осам оклопних транспортера и три пешадијска возила.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала