- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Не дирајте децу“: Бугарски социјалисти против ЛБГТQ+ идеологије у школама

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Бугарске
Застава Бугарске  - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2024
Пратите нас
Посланици не треба да допусте џендер идеологију у бугарским школама, изјавила је представник Бугарске социјалистичке партије Корнелија Нинова.
Нинова је скренула пажњу да се у савременом свету може видети наметање не само нетрадиционалних односа, већ и нормализација промене пола.
Према њеним речима, она зна за случајеве када су бугарска деца, која живе у иностранству била подвргнута хормонској терапији, а да истовремено родитељи ништа нису знали о томе.
У иностранству бугарски родитељи су се суочавали и са тим да су њихови синови облачили женску одећу неколико дана током школске недеље „како би се привикавали да могу бити неког другог пола“, истакла је она.

„На основу свог личног искуства током дугогодишње борбе против џендер идеологије могу рећи да њу промовишу веома богати и утицајни људи, као и да се та идеологија увлачи и пре или касније ће захватити школе у Бугарској. Много пута сам упозоравала на то и увек смо наилазили на отпор, представљани су најразличитији бесмислени аргументи. Пре свега су то били идеолошки, либерални аргументи. На крају, имамо Евровизију, Олимпијаду у Паризу и све што видимо у савременом свету“, нагласила је Нинова.

Она је обраћање завршила речима: „Не дирајте децу“.
Раније данас, предлог закона који је у јулу представила партија „Препород“ је усвојен.
Аутори документа су навели да „јавна пропаганда неприхватљивог модела нормализације нетрадиционалне сексуалне оријентације, која се последњих година усталила, а посебно услед озбиљне демографске кризе у Бугарској, као и објављивање рекламно-информативних елемената, које пропагирају сличне социолошко-културне моделе, укључујући у непосредној близини школских установа, апсолутно није у складу са бугарском правном традицијом“.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала