- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка на терену – али и у базену: Делфини и Орлови имају исти пут до финала

© Sputnik / Лола ЂорђевићВатерполо
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2024
Пратите нас
Ватерполисти Србије у полуфиналу актуелног такмичења играће против репрезентације Сједињених Америчких Држава у петак. Американци су до полуфинала стигли победом над Аустралијом резултатом 11:10.
После велике драме српски ватерполисти пласирали су се у полуфинале и то голом Николе Јакшића који је погодио готово са пола терена у последњим секундама меча против Грчке.
Потом је уследила нова драма која је одлучила противника. Американци су савладали Аустралију после извођења петераца и тако обезбедило своје место у борби за финале. Било је то мало изненађење јер су Аустралијанци имали предност од 5:3, али је на крају Америка преокренула.
Велике заслуге за пласман у полуфинале Американци дугују Дејану Удовичићу, српском тренеру, који обавља функцију селектора у америчком тиму. Тако ће се Делфини између осталог борити и против добро познатог Србина који је био селектор Србије у периоду од 2006. до 2012. године.
Нису српски ватерполисти блистали од почетка турнира, било је утакмица за заборав, али било је и оних у којима су ставили до знања да се никада не предају што су дефинитивно најбоље показали против Грчке.
Делфини ће се заслужено борити за медаљу, а Америка није препрека коју је немогуће прескочити. Кошаркаши ће против Американаца тражити чудо на терену, а ватерполисти у базену.
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2024
СПОРТ
Ви сте нама најбоље на свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала