Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Неће бити рушења власти на улици и не пада ми на памет да бежим нигде

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да неће бити рушења власти на улици и да ће се у Србији власт бирати на изборима. Ја да бежим негде - не пада ми на памет, нагласио је Вучић у обраћању на друштвеним мрежама поводом изјава појединих политичара да планира да напусти земљу.
"Мени је Србија све, ја за Србију живим и најпоноснији сам председник на свету. Србија је место где ћу да умрем. И борићу се заједно са вама, до краја, за пристојну и модерну Србију. Нема предаје!", подвукао је Вучић.
Говорећи о рударењу литијума и протестима против тога рекао је:

"Зашто је кренула хајка око литијума кад мало ко зна како би изгледао рудник. Копања било каквог још најмање две године нема. А зашто онда сада оволика тензија? Па логично је - зато што им је потребно рушење власти, моје рушење. То је основни циљ".

Казао је и да су поставили питање здравља људи, а кад је формиран најбољи могући тим стручњака, како је навео, рекли су – то нису најбољи лекари у Србији.
Измишљали су и за пољопривреду, а све пољопривредне активности могу да се обављају нормално, додао је Вучић.
"Не верујем да је могуће да верујете да ја као председник који има још две и по године мандата само, да желим да отрујем своје људе на крају свог мандата. Немогуће је. Не знам да ли ћемо подржати то, те одлуке донећемо у месецима и годинама пред нама. Увек ћу бити на страни народа, штитићу народ и никад нећу дозволити да се иједно дете, старац или старица разболе због наше политичке неодговорности", изјавио је председник Србије.
Мој је посао да за државу дам све, борио сам се за њу све време, нагласио је.
Он је рекао да је у претходних 12 година, од када је био и први потпредседник владе и председник владе и председник Србије свакако био неко ко је у доброј мери утицао на догађаје и политику Србије.
"У свих тих 12 година ма колико смо ствари променили, од рекордне незапослености до рекордне запослености, од деобе трећег и четвртог места по висини плата у региону до првог места у региону, од земље високо задужене до земље која је двоструко мање задужена, од просека ЕУ до тога да смо успели да реиндустријализујемо земљу у доброј мери, да велики број проблема решимо и најважније од свега да будемо независна земља која води своју политику којој нико не одређује правце", навео је Вучић.
Вучић је додао да је то урађено упркос многима који су све дали да се тако нешто не догоди.
"Неки који и данас прете рушењима, узурпацијом власти, протеривањима, ликвидацијама и свим другим, све време су били на страни против Србије. То су људи који су организовали протесте и у време поплава", рекао је Вучић и додао да су исто то говорили за време пандемије корона вируса.
Он је додао да су их и тада лажно оптуживали да крију број мртвих, да спаљују људе у високој пећи у Лазаревцу која не постоји, да су морали све то да трпе.
"Исто су говорили да кријемо број мртвих, да није довољно то што смо вакцине обезбедили, респираторе, јер вакцине нису потребне, респиратори нису потребни. (Говорили су) да је реч о непостојећој болести, иако нам је она десетине хиљада људи одузела. А онда, поврх свега, упали су у Народну скупштину, незадовољни чињеницом да смо све то, све лекове и све што је потребно било - обезбедили брже и боље од свих осталих", навео је Вучић.
Додао је да су били и су против Железаре у Смедереву и да им није било по вољи да је преузме кинеска компанија, иако је Србија годинама на њу "крварила и губила 12 милиона долара на месечном нивоу".
"Није било добро (РТБ) Бор - када смо проналазили стратешког партнера, иако су га у потпуности уништили и довели до милијарду и 200 милиона евра губитака. Осим чистог ваздуха, данас људи у Бору имају и просечне плате од 1.025 евра. Није било добро, подсетићу вас, ни када смо Ер Србију формирали као компанију. Били су против тога и говорили да све уништавамо. Данас је Ер Србија најбоља компанија у целом региону, која превози милионе и милионе путника, најпоузданија и најсигурнија", оценио је Вучић.
Напоменуо је да су опозициони политичари говорили да власт земљу претвара у арапску колонију.
"Сећате се како су се облачили у арапску ношњу, да би показали да неће да буду арапски робови? Зато смо постали 'кинески робови', па смо постали немачки. По потреби смо били и руски. Како им је шта одговарало. Само никада није било истинито ", приметио је Вучић.
Говорили су за санкције Русији, да смо тиме заборавили на европски пут, а када бих се састао са неким из Украјине, тада бих био издајник, по потреби - све што је супротно истини опстајало би им дан или два, додао је.
Навео је и да је тим људима власт била крива и за монструозна убиства која су почињена у београдској школи "Владислав Рибникар" и у Малом Орашју и Дубони.
Додао је да је "био крив" и за Сребреницу и да је оптужен да је себе хтео да убије у Сребреници, а не неки други који су то стварно учинили.
"Био сам крив и за понашање у УН где сам штитио интересе Србије. Зашто? Па ваљда зато што нисам поштовао, како кажу пресуде Међународног суда правде, где сам хтео да се додворим народу штитећи Србију. Био сам крив за Косово и Метохију од почетка, за једне ратни хушкач и спроводилац политике деведесетих, а нећете веровати не за друге, већ за исте те и издајник истог секунда када би им то одговарало. Само никада нису могли да се договоре јесам ли издајник, ратни хушкач или ратни злочинац. Било је важно само да никада нисам био довољно добар", закључио је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала