- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Захарова: Режим Зеленског покренуо лов на руске ратне репортере, Запад ћути

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2024
Пратите нас
Кијевски режим прогласио је руске новинаре за приоритетне циљеве уз прећутно одобрење Запада, Русија захтева да међународне организације реагују, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова поводом рањавања познатог ратног репортера Евгенија Подубног.

„Припадници терористичког режима Зеленског спроводе прави лов на представнике руских медија и ратне репортере, чије су репортаже документарна сведочанства зверстава украјинских снага над цивилима“, рекла је Захарова.

Захарова је истакла да је кијевски режим практично прогласио ненаоружане новинаре за приоритетне циљеве и то уз прећутну сагласност својих западних покровитеља и невладиних организација под њиховом контролом и отворено се тиме хвалишући.
Како је истакла, поступци Кијева представљају драстично кршење међународног хуманитарног права.
„Захтевамо од струковних међународних организација да хитно реагују и одлучно осуде терористичке активности бандеровског режима“, рекла је она.
Подсетимо, познати руски ратни репортер Подубни рањен је у нападу украјинских снага на Курску област. Он се сада налази на лечењу у Москви. Његово стање је тешко, саопштили су лекари.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала