- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британија мобилисала још 1.000 полицајаца у случају нових нереда

© Tanjug / Danny Lawson/PA via APПротест у Британији.
Протест у Британији. - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Британске власти су потврдиле данас да су мобилисале додатних 1.000 полицајаца у случају избијања нових расистичких нереда наредног викенда, а влада је саопштила да разматра строжу регулативу за објаве на друштвеним мрежама након вишедневних немира изазваних дезинформацијама на друштвеним платформама.
Британски премијер Кир Стармер рекао је да су већи број полицајаца и брза реакција правосуђа одвратили изгреднике које је назвао "екстремно десничарским хулиганима" и потврдио је да власти настављају да буду у високом стању приправности због могућих даљих проблема, преноси Ројтерс.
Расистички напади и немири већином су усмерени против муслимана и избеглица, изгредници су нападали хотеле у којима бораве тражиоци азила и ломили су на њима врата, а џамије су гађане камењем јер се по интернету ширила лажна информација да је нападач који 29. јула у Саутпорту на северозападу Енглеске усмртио три девојчице муслиман који је тражио азил.
Према речима британског премијера они који су учествовали у нередима могли би брзо да се нађу пред судом иако је већ изречен "значајан број казни"
"То је веома важан део поруке свима који размишљају о укључивању у даљи хаос", поручио је премијер Стармер.
Више од 480 људи је до сада ухапшено због учешћа у нападима на муслиманске, имиграционе и друге објекте, као и на полицију и пролазнике, а међу готово 150 оптужених нашао се и један 13-годишњак.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала