Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Курск – Ниш је са вама!“ Подршка руском народу из Србије /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићРуске и српске заставе на пријатељском мечу између фудбалера Црвене звезде и Зенита
Руске и српске заставе на пријатељском  мечу између фудбалера Црвене звезде и Зенита - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
У знак подршке руском народу у граду Курску, Ниш је у четвртак светлео у бојама заставе Руске Федерације, а у центру града истакнут је транспарент са натписом "Курск – Ниш је са вама!"
Тврђавски мост преко Нишаве, који спаја Трг краља Милана и Тврђаву, светлео је у бојама руске заставе, а у акцији подршке свом руском побратиму – Курску, синоћ је учествовало и друштво српско-руског пријатељства и руских сународника "Наисус" које је и поставило транспарент.
Град Ниш се од 1920. побратимио са 17 страних градова и општина, а прво братимљење било је са руском градом Курском 1920. године, а последње са египатским леовалиштем Шарм Ел Шеиком (Египат), 2022.
Братимљење са Курском на почетку прошлог века сматра се најстаријих братимљења једног српског града са другим. Највећи број братимљења Ниш је имао са руским градовима и општинама- четири, а потом са грчким и бугарским – по два.
Подсетимо, украјинске снага покушале су да продру унутар руске територије у Курској области, али их је у томе спречила руска војска.
Од почетка украјинске офанзиве на Курску област Кијев је изгубио до 945 војника и 102 јединице војне технике, између осталог, 12 тенкова, 17 оклопних возила, два ПВО система "бук М1", као и три артиљерије.
Руска војска на подручју СВО - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Специјална операција у Украјини
Украјинске снаге на курском правцу изгубиле скоро 1.000 војника
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала