- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Учинићемо све да најновији руски тенкови дођу до центра Берлина

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је, након чланка једног западног медија о томе да је немачка војна техника коришћена на руској територији, поручио да ће Москва учинити све што је могуће да се најновији руски тенкови нађу на тргу испред Рајхстага у центру Берлина.
Медведев је објавио на свом налогу на друштвеним мрежама да је један западни медиј објавио реваншистички чланак у којем "поносно објављује о повратку немачких тенкова на руску територију".
Руски званичник је поручио да ће Москва као одговор на то учинити све да се најновији руски тенкови нађу на тргу Републике (трг у Берлину испред Рајхстага).
Подсетимо, један немачки лист је објавио да су у Курској области примећена најмање три немачка борбена оклопна возила „мардер“ испоручена Оружаним снагама Украјине.
Шеф Комитета за одбрану немачког Бундестага Маркус Фабер покушао је да оправда то што Украјина користи немачко оружје изјавивши да је након предаје, ово оружје, укључујући тенкове „леопард 2“, постало украјинско.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала