- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ватерполисти победили за кошаркаше: „Да осветламо образ нашој браћи“

© Sputnik / Лола ЂорђевићВатерполо
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Српски ватерполисти пласирали су се у финале актуелног такмичења и тако обезбедили медаљу за Србију, а Немања Вицо истакао је да су њега и саиграче за победу против Америке мотивисали кошаркаши који су поражени дан раније.
Један од важних голова на мечу Србије и Сједињених Америчких Држава постигао је снажни Немања Вицо, а после прослака у финале истакао је да је ово био меч каријере за целу екипу.
„Ушли смо у финале, само нам је било у глави да победимо и на корак смо до сна. Маштали смо о овоме, показали смо карактер са Грчком, после оног у групи. Ово је био меч каријере свима. Чекамо противника за финале и мислим да смо сенконачно скупили, подигли и да смо спремни. Утакмица је каријере, то је то. За ово сам тренирао, устајао свако јутро и тренирао да играм финале. Оставићу последњи атом снаге, макар ме извлачили из базена. Ко год да дође у финале, биће изузетна утакмица, финале је финале и најгора екипа би била тешка ту. Спремни смо, иако смо се прошлу утакмицу потрошили много, а сада одиграли како треба“, рекао је Вицо.
Посебну мотивацију имали су због кошаркаша који су од Сједињених Америчких Држава изгубили после херојске борбе у полуфиналу.
„Причали смо у соби, био је мотив за нас 13 који играмо, а онда смо помињали кошаркаше, да осветлимо образ нашој браћи. Одиграли су изузетно, да не залазимо у детаље, знамо шта се десило“, истакао је Вицо алудирајући на велике судијске пропусте у том дуелу.
Немања Убовић говорио је о томе шта је било пресудно да Делфини прођу у финале и боре се за златну медаљу.
„Све сте видели, честитамо бих мојој екипи на изузетној борби и агресивности. Испоштовали смо све што смо се договорили. Било је тешко, почели смо утакмицу доста пута са играчем мање, али успели смо да превазиђемо све то. Веровали смо једни у друге, играли смо јако. Одбрану смо довели до перфекције. Желели смо то да урадимо и успели смо у томе“, рекао је Убовић.
Србија ће у финалу играти против победника дуела Мађарска -- Хрватска, а меч за злато на програму је у недељу од 14 часова.
Немања Вицо - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
СПОРТ
Делфини иду по треће злато за Србију – пала је Америка!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала