- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Страхиња у сузама: „Прошли смо кроз муљ и блато – до гуше“

© Фото: Ватерполо савез СрбијеВатерполисти Србије
Ватерполисти Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Страхиња Рашовић, српски ватерполиста, није могао да обузда сузе после победе Србије над Сједињеним Америчким Државама и пласмана у финале. Емоције су само навирале, а српски репрезентативац објаснио је да је веровао да ће Делфини ући у финале чак и када су пролазили кроз „муљ и блато“ у групној фази.
Било је момената када се чинило да српски ватерполисти нису приказивали максимум, али су они и тада веровали једни другима, сачували тимски дух, а онда показали ко су заправо. Зато је Страхиња Рашовић од почетка такмичења знао да ће се борити за злато, а о томе је говорио кроз сузе.
„Знао сам... Извините. Знао сам, јер да нисам знао не бих дошао да се такмичим. И на почетку, без обзира на две године од Токија како смо губили и кроз какво смо блато пролазили... То само ми знамо. И чему смо били изложени и како су на нас гледали, то само ми знали“, у сузама је причао Рашовић.
Објаснио је да су он и саиграчи у протеклом периоду пролазили кроз тешке тренутке, али су веровали да ће доћи бољи дани.
„И знао сам до чега ће да дође. И претходних година и зимус, кад смо изгубили два четвртфинала, ниједног тренутка није пукло међу нама у тиму. Држали смо се заједно и на почетку овог лета дошли смо са јасном намером да нападнемо злато. Без фраза, крилатица, изговора... Још као мали сам увек говорио да Србија увек иде на злато у ватерполу“, истакао је Рашовић.
Ставио је до знања да је Србија заслужила место у финалу.
„Порази су саставни део спорта, а данас смо у финалу, заслужено. Кроз групу смо прошли кроз муљ и блато до гуше, и сами сте били сведоци када сам вам пришао и рекао да нико није умро и да ће бити све у реду. То је пут који мора да се прође, немогуће је одиграти осам утакмица у високом ритму на турниру. Екипа се склапала и подизала из пораза и дошли смо до финала и то ме чини најсрећнијим на свету“
Ово су тренуци о којима је сањао још као дечак и зато су емоције биле изузетно јаке.
„Много сам срећан, извините због суза. Ово је оно... Кад си мали, па сањаш, па дођеш једном, па дођеш други пут у финале, то су најлепши моменти у спорстској каријери и уживам у томе. Наћи ћемо снагу за ту још једну утакмицу. Шта да кажем? Хвала на подршци“, рекао је на крају Страхиња Рашовић.
У финалу ће се српски ватерполисти борити против бољег из дуела Мађарска – Хрватска.
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
СПОРТ
Александра обезбедила медаљу за Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала