- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић: Чудне ствари су се дешавале

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Светислав Пешић
Селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је после пораза од Америке да је поносан на екипу, као и да нису добили поштовање од судија.
"Кратко само, журим у хотел, играмо за мање од 48 сати за медаљу. Поносан сам како смо играли, посебно јер смо се вратили од минус 24 против Аустралије. Видела се ментална снага наша, једна или две лопте су одлучиле. Има правило у Србији које употребљавамо, ко губи има право да се љути. Ја нисам љут него поносан, видели сте како смо играли, Милутинов је имао температуру, ни Јовић није био спреман. Хајде да их опоравимо за већу ротацију против Немаца", изјавио је Пешић.
Он је поручио да не тражи оправдања, као и да је љут зато што судије нису указале поштовање према његовом тиму, односно Николи Јокићу и Богдану Богдановићу.
„Љут сам јер нисмо добили респект од судија, не само на овој утакмици. Морам то да кажем јер ако један од најбољих играча на свету за 37 минута шутира само четири слбоодна бацања, а сваки други напад има лопту у рукама и ако други играч са 32 минута само шутира једно бацање, а сваки трећи или други напад има лопту. Чудне ствари су се дешавале. Не умањујем, честитам Американцима и желим пуно успеха у финалу, али вечерас су се чудне ствари дешавале. Миран сам. Нити сам љут, поносан сам и разочаран сам јер нисмо добили респект од судија. Увек говорим играчима ако ћутите, ако се не буните, а истовремено се бацате на главу и копачкама идете у стомак, они ће вас наградити. Ми то нисмо видели и то је један од разлога што нисмо завршили ову величанствену утакмицу.“
Кошаркаши Србије изгубили су у полуфиналу од селекције САД резултатом 95:91.
Србија ће се у борби за бронзану медаљу у суботу састати са Немачком, која је изгубила од Француске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала