- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Вандализам због друштвених мрежа: Оштетио слике у пећини у Шпанији да би боље испале на фотографији

CC0 / Unsplash/Ivana Cajina / Пећина
Пећина - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
Пратите нас
Шпанска полиција тренутно истражује човека који је наводно оштетио пећинске слике, поливајући их водом да би боље испале на фотографијама за друштвене мрежае.
Како се наводи у саопштењу Цивилне гарде, 39-годишњи мушкарац из Лос Виљареса, у Андалузији, поставио је спорне фотографије на свој профил надруштвеним мрежама, пренели су медији.
Пећинске слике, које се налазе на различитим локацијама у планинском ланцу Сијера Сур де Хаен, спадају у природну баштину те земље.
Због историјске позадине и заштите наслеђа, службеници гарде покренули су истрагу у мају након што су видели фотографије на друштвеним мрежама.
"На фотографијама се види да су пећинске слике поквашене како би биле јасније и боље се виделе", навела је полиција.
Оно што туриста највероватније није знао, наводе медији, јесте да су пећинске слике настале на кречњаку, који садржи соли које се растварају у води.
Цивилна гарда, која је одговорна за заштиту споменика шпанске баштине, замолила је становнике у близини историјских локација да пријаве било какве знакове оштећења или вандализма.
У јуну је туриста из Казахстана ухваћен како урезује слова на кући у Помпеји, а прошле године једна жена је ухваћена како урезује срце у Криви торањ у Пизи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала