- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска хероина грцала у сузама: „Жао ми је“

© AP Photo / Louise DelmotteТеквондо
Теквондо - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2024
Пратите нас
Сан Александре Перишић о златној медаљи се угасио, али само на кратко. Када се буду слегли утисци српска теквондисткиња схватиће и сама да је сребро велики успех, међутим после пораза у финалу била је неутешна.
„Драго ми је што сам освојила још једну медаљу за Србију. Жао ми је што није златна. Много ми је криво. Надам се да је ово леп почетак за нас две и да ћемо засијати у Лос Анђелесу. Хвала свима који су нас подржавали. Жао ми је што није злато“, причала је Александра Перишић док је грцала у сузама.
Свесна је да и сребром мора да се поноси.
„Слажем се, то је велика ствар. Требало би да се поносим са тим, целом овом причом и што сам освојила и што смо све прегурале и дошле до тога. Знам да је ово велики успех, али не могу да будем толико срећна. Знам шта смо циљале, не знам да ли сам покварила све... Нисам успела. Хвала свима који су нас бодрили и прошли све са нама“, поручила је српска теквондисткиња.
Претходних година Александра бележила је велике успехе и најављивала да би могла да постане нова краљица српског теквонда, али мало ко је могао да замисли да ће до овако великог успеха доћи са само 22 године.
Угледала се на Милицу Мандић, а онда кренула њеним стоапама. Иако је 2019. године доживела тешку повреду када је покидала предњи укрштени лигамент, она се опоравила и почела да ређа успехе.
На Европском првенству пре две године освојила је бронзу,а исте године била је и сребрна на Гран-прију у Манчестеру. Сребро одличје освојила је и на Светском првенству 2022. године.
Прошле године Александра је освојила злато на Европским играма, а затим и на Гран-прију. У избору Спортског савеза Београда изабрана је за најбољу спортисткињу престонице 2023. године.
Српска тробојка у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
СПОРТ
Две медаље у једном дану: Александра сребрна – ватерполисти се боре за злато
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала