- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдановић, Мицић и Петрушев: „Сија бронза као злато“

© Sputnik / Лола Ђорђевић Богдан Богдановић
 Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2024
Пратите нас
Српски кошаркаши показали су како се бори за своју земљу, освојивши бронзану медаљу у дуелу са актуелним светским прваком Немачком, ког су победили резултатом 93:83. После меча, видљиве су биле емоције код капитена Богдана Богдановића, Филипа Петрушева и Василија Васе Мицића.
Први се задржао Петрушев, како би дао изјаву за РТС.
„Феноменални су утисци, заслужили смо ово стварно. Цео турнир, целе припреме. После оног са Америком, и даље нам је то у глави, узели смо оно што нам припада“ рекао је Петрушев и додао:
„Стварно смо се скупили, знали смо да заслужујемо барем бронзану медаљу. Можда је и боље што смо играли преподне, а не увече. Играли смо против Немачке, која је једна од најбољих екипа на турниру. вратили смо им за онај пораз од прошле године“.
На питање како је играти са капитеном Богданом Богдановићем, који је срце и душа тима и са Никоом Јокићем, који је најбољи кошаркаш света, Петрушев је одговорио:
„Ма, феноменално, Не само са њима, него са свима. Феноменална група момака. Част је бити овде са сваким тренером, саиграчем, физиом. Целокупне честитке свима, то је то, заслужили смо“, рекао је Филип Петрушев.
Затим је наишао Василије Мицић, који је дао изјаву огрнут у српску заставу.
„Најважнија медаља. Искрено, за моје лично достигнуће, за лични перформанс одавно не марим. Увек дајем све за екипу. Када играмо за Србију то је посебан осећај, лично највећи успех у каријери“.
Утакмица с Америком, деценијама ће се припречавати?
„Па јесте, мислим. Немам шта пуно да додам на ту утакмицу. Све је са разлогом. Када се изгуби лоше је, када се победи лепше је. Ментално смо се опоравили. Није лако играти у 11 сати, спремили смо се сви, и зато ова бронза сија као злато. Значи ми највише до сада у каријери“, искрен је Васа.
Мицића је сачекало исто питање, као и Петрушева, како је играти са Богдановићем и Јокићем?
„Од Плавше, Петрушева, Јовића, Богдана, Јока, Давидовац, Милутинов, сви заједно, сви су дали допринос. Њих двојица – Богдан и Јокић највише“.
А, онда је пре камеру изашао капитен Богдан Богдановић, док се у позадине од стране српских навијача орило: „Један је Боги капитен, један је Боги капитен...“
„Шта да ти кажем? Шалим се. Пресрећан сам, мајке ми, што смо добили ово. Толико је било тешко опоравити се, устати у седам. Показали смо карактер, показали смо ту уједињеност коју имамо. Захвалан сам нашим навијачима, који су нас подржавали цео турнир. И одавде у Паризу, и преко малих екрана. Један од најбољих тимова. Као што сам и рекао, кад је добра дружина, онда је све лагано. Ми смо сви једнаки ту. Захвалан сам свим момцима, свака вам част људи“, рекао је емотивни капитен Богдан Богдановић.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2024
СПОРТ
Кошаркаши освојили бронзу за Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала