- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Циципас уручио оцу отказ

© AP Photo / Christophe EnaСтефанос Циципас
Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2024
Пратите нас
Стефанос Циципас, грчки тенисер, после неколико лоших резултата отпустио је оца Апостолоса са места тренера.
Да није освојио мастерс у Монте Карлу била би ово сушна година за Стефаноса Циципаса који није имао континуитет и више се мучио него што је уживао на терену.
Најновији „хладан туш“ Грк је добио у Монтреалу где га је за само сат и 19 минута победио Кеи Нишикори, тренутно 576. тенисер света резултатом 6:4, 6:4.
Схватио је Циципас да су промене неопходне и направио је једну радикалну. Његов отац Апостолос Циципас више му неће бити тренер.
„Тешка срца вас обавештавам да је моја сарадња с оцем као тренером дошла крају. Он ће остати у улози оца, и само оца. Знам само да ово поглавље треба затворити и покушати са писањем новог. Обојица смо се сложили око тога“, објавио је Циципас на друштвеним мрежама.
Овој одлуци претходио је сукоб оца и сина у мечу против Нишикорија. У тренутку када је Јапанац повео са 5:2 у првом сету Стефанос је од оца тражио да напусти ложу. О тој ситуацији грчки тенисер говорио је после меча.
„Филозофија нас учи да мудрост произлази из разумевања наших граница и схватања наших грешакаа. У мом случају, схватио сам да сам погрешио што сам се понашао према оцу на онакав начин. Тенис није само меч, ударац или пар секунди, то је дуго путовање препуно емоција, притиска и очекивања“, образложио је Циципас.
Још увек није познато ко би могао да буде Апостолосов наследник, а не би било велико изненађење ни да се Стефанос предомисли.
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2024
СПОРТ
Славите америчке звезде, судијо из Босне, лажни Французи! Славите! Победили сте Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала