Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Успостављен саобраћај испред Владе Србије после протеста

© Sputnik / Лола ЂорђевићБлоикирана раскрсница Кнеза Милоша и Немањине
Блоикирана раскрсница Кнеза Милоша и Немањине - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2024
Пратите нас
Протест мање групе демонстраната који се противе најави ископавања литијума и компанији „Рио Тинто“ завршен је вечерас испред Владе Србије, а саобраћај у Немањиној и Улици Кнеза Милоша је нормализован.
Учесници протеста, који су се окупили око 18.00 часова, као разлог навели су незадовољство због хапшења и изрицања прекршајних казни тројици активиста који су синоћ учествовали у блокадама железничких станица „Прокоп“ и „Нови Београд“.
Окупљенима су се обратили представници неформалне организације „Свиће“ и „Не дамо Јадар“ и рекли да ће сутра уложити жалбе на пресуде Прекршајног суда у Београду изречене активистима Николи Ристићу, Ивану Бијелићу и Јевђенију Јулијану Димитријевићу и да ће рок да их пусте бити до среде.
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић саопштио је раније данас да је после синоћњег протеста, приведено 14 лица због постојања основане сумње да су извршили кривична дела. Додао је да су три лица приведена због сумње да су извршили прекршаје, а два лица су страни држављани.
„Биће поднете кривичне пријаве и прекршајне пријаве за све починиоце тих дела“, рекао је Дачић.
Председница Прекршајног суда у Београду Оливера Ристановић изјавила је да су три особе приведене током демонстрација против ископавања литијума и да је за две донета одлука о казни затвора од 30, а за трећу 40 дана. Она је за Танјуг рекла да су те три особе оптужене за нарушавање јавног реда и мира дрским и безобзирним понашањем.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала