- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спутњик дочекао бронзане – а „златне“ Орлове

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Светислав Пешић
Селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2024
Пратите нас
Можда није златна медаља, већ бронзана, али за нас су Орлови - златни! Слетела је мушка кошаркашка селекција на аеродром Никола Тесла, а Спутњик је био на дочеку.
Први је поред навијача прошао Никола Јокић, а за њим и Никола Јовић и Урош Плавшић. За њима су прошли и остали кошаркаши Србије.
© Sputnik / Лола ЂорђевићВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2024
Василије Мицић
© Sputnik / Лола ЂорђевићФилип Петрушев
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2024
Филип Петрушев
Потом су пред медије изашли селектор Светислав Пешић, као и Богдан Богдановић и Огњен Добрић.
„Захвалио бих се свима на подршци у Паризу коју смо осетили од наших навијача и то је нешто што нас посебно радује јер су то људи који воле и познају кошарку и не живе само од кошарке већ за кошарку. То је за нас задовољство", рекао је Пешић на аеродрому "Никола Тесла" у Београду.
Он се потом јавно захвалио свим играчима.
„Нема великог резултата без заједничког пута до тог резултата. Тај циљ и тај пут није увек лаган за велике ствари у спорту, потребно је пуно одрицања, наилази се на пуно препрека да би се стигло до циља. Мислим да је екипа направила једну атмосферу, не, атмосфера не говоримо о томе, него о заједничком путу до циља. То је екипа која је генерацијски грађена, седам или осам играча су из исте генерације. Случајности у врхунском спорту нема, то је генерација, која је прошла све селекције", додао је селектор Србије.
Пешић је истакао да је поносан на све кошаркаше.
„Екипа састављена од искуства, знања и младости. Са друге стране ја сам поносан и мене чини то поносним. То је срећа јер сам радио с тим момцима, јер су они направили тако један баланс између себе да се није знало ко је ту најважније ко воду носи, а ко коси. Не верујем да се овде више говори о индивидуалном квалитету кошаркаша или таленту, него се ради о огромном менталном склопу издрижљивости пре свега, јер те три утакмице које смо одиграли да то никада није било и никад се неће поновити јер је турнир био изазован, доста тежак. Изазован јер је то био најбољи турнир у историји", рекао је Пешић.
Он је подсетио да је пре почетка турнира изјавио да постоји 10 репрезентација које су кандидати за медаље.
„Видели сте све са најбољим играчима из света. Чак и 12 најбољих играча Америке су били у Паризу, сви остали НБА играчи и из Евролиге, то је био квалитетан турнир. Било је немогуће направити успех без тог тимског духа и фокуса за сваку. Требало је издржати то све. Ево сад ја овде морам јавно да честитам и да се захвалим за то што су урадили и мени помогли. Трудио сам се да помогнем њима са колегама, сматрам да је то огроман успех не само кад је резултат и начин како смо ми завршили ово у Паризу", истакао је Пешић.
Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2024
СПОРТ
Крај саге Петрушев?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала