- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Руско оружје доказало ефикасност на бојном пољу

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин, министар одбране Сергеј Шојгу и начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов током посете Националном центру за управљање одбраном Русије
Председник Русије Владимир Путин, министар одбране Сергеј Шојгу и начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов током посете Националном центру за управљање одбраном Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2024
Пратите нас
Многа руска иновативна решења у области наоружања, која немају аналога, већ су доказала своју ефикасност на бојном пољу, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Он је видео-обраћањем поздравио учеснике војно-техничког форума „Армија 2024“, који се данас отвара у Подмосковљу, истакавши да догађај привлачи интересовање стручњака из бројних земаља света.

„Желео бих да нагласим да су многи домаћи изуми, који немају аналога, и иновативна решења већ доказала своју ефикасност на бојном пољу. Притом, њихове главне, основне карактеристике се стално унапређују, побољшавају. Активно се наставља рад конструктора, инжењера, научника, радних колектива војних фабрика с обзиром на борбено искуство, стечено током специјалне војне операције“, рекао је Путин.

Како је додао, Русија је спремна да заједно са страним партнерима развија систем једнаке, недељиве безбедности у свету и цени њихово интересовање за војно-технички форум „Армија 2024“.

„Ценимо и подржавамо такво интересовање, ценимо наше партнерске односе и спремни смо да их развијамо, да радимо заједно у циљу изградње једнаке, недељиве безбедности, изградње новог, праведнијег, мултиполарног света, Видимо да је наш однос, усмерен на конструктивну сарадњу тражен и да наилази на искрен одговор“, истакао је Путин.

Путин је истакао да су на форуму представљена напредна, по много чему јединствена достигнућа руске одбрамбене индустрије, водећих, светски познатих корпорација. Представљено је више од 240 артикала извозног наоружања, различите војне и специјалне технике.
Путин је казао да рад одбрамбено-индустријског комплекса у интересу армије и флоте добија значајну подршку од малих предузећа, волонтера и грађана.
Председник је изразио уверење да ће на форуму „Армија 2024“ Министарство одбране Русије и предузећа одбрамбене индустрије склопити узајамно корисне послове, те да ће сарадња пријатељских земаља у осигуравању безбедности постати још ефикаснија.
Међународни војно-технички форум Армија-2021 - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2024
РУСИЈА
Почиње форум „Армија 2024“: У Москву стижу 83 стране делегације, рекордна потражња за руским оружјем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала