- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Морамо под хитно да се мењамо!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Светислав Пешић
Селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2024
Пратите нас
Иако је за две године донео две медаље Србији, Светислав Кари Пешић, легендарни кошаркашки тренер, каже да се осећа – поражено.
Пешићу је истекао уговор и каже да не зна шта је наредни корак.
„Немам разлога да се правим важан, стварно не знам. Морам прво себе да питам, па ћу дати одговор. Понекад се питам шта ће мени све ово, али се онда деси овакав успех. Увек сви кажу када се изгуби да тренер није мотивисао екипу, али нико не пита ко мотивише тренера. Е, па њега мотивишу играчи. После успешног тренинга, увек кући одлазим задовољан, а велико задовољство за мене представља цео овај турнир", рекао је Пешић за РТС.
Потом се осврнуо на тему о којој је већ раније говорио.
„За велике ствари је важан систем и стратегија, није важно да ли су репрезентативне селекције направиле успех. Имамо велике проблеме зато што су нам циљеви велики. Велика је одговорност свих људи, време је да почнемо да размишљамо на други начин. Осећам се као поражен на крају овог процеса јер нисам успео да убедим људе. Све ове година што сам говорио о проблемима, сви климају главном, а ништа се не ради. Једина смо земља која нема професионалну лигу. Наш систем је тотално превазиђен, замајавамо свет. Морамо под хитно да се мењамо, а да ли ће се те промене десити ће пре свега зависити од Црвене звезде и Партизана као наших највећих клубова“, упозорио је Пешић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала