- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Златни ватерполисти и Дамир са сребрном Александром стигли у Београд

© Sputnik / Лола Ђорђевићтренинг ватерполиста
тренинг ватерполиста - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2024
Пратите нас
Ватерполо репрезентација Србије, теквондисткиња Александра Перишић и стрелац Дамир Микец стигли су у Београд са недавно завршеног такмичења.
По трећи пут узастопно ватерполисти Србије освојили су златну медаљу, а у Београд су стигли као хероји.
Прве импресије после великог успеха изнео је Урош Стевановић, селектор репрезентације.
„Нисмо ишли као отписани, ишли смо да освојимо злато. Остало, већ сам рекао. Да не прате медије или, не дај Боже, читају коментаре. Слава и хвала Богу што је наградио наш труд и рад. Цело лето смо радили да бисмо дошли до оваквог резултата. Хтео бих да се захвалим сваком играчу и члану стручног штаба поименце“, рекао је селектор.
Сваки меч био је до детаља испланиран, а једино је Аустралија успела да изненади Србију.
„Све је плански рађено, од првог до последњег дана. Једино смо мислили да ћемо победити Аустралију 7:3, а било је 8:3 за њих. Увек је групна фаза била тешка, неизвесна. Никад репрезентација није најбоље играла у групној фази. Добар је рецепт што смо се ту мучили, да бисмо одиграли како треба у нокаут фази. У финалу смо изгледали како смо желели. Све је плански рађено, немајте сумње“, рекао је репрезентативац Милош Ћук.
Душан Мандић захвалио је у своје и у име саиграча Новаку Ђоковићу који је Делфинима дао ветар у леђа после тешког пораза.
„У поразу од Аустралије нисмо личили на себе. Дубоко нас је то потресло, нешто је испровоцирало у нама. Хвала Новаку који је баш тада дошао да посети село. Седели смо сви у соби, размишљали о свему, није било лако, а онда је он дошао на врата. Оно што нам је рекао допрело је до нас, а поготово начин на који је он дошао до свог дуго жељеног циља. На крају, лепа прича и за нас и за њега. Трајало је то десетак минута, искрено је говорио о победама и поразима. Најискреније смо му захвални за то“, рекао је Душан Мандић.
Србија се са такмичења враћа и са једним сребром које је освојила теквондисткиња Александра Перишић.
„Насмејани смо. Надали смо се када смо кренули на пут да ћчемо се вратити насмејане и сада смо срећне. Нисам свесна величине свог успеха. Надам се да сам помогла деци да крену да се баве спортом. Велико искуство. Све време сам била фокусирана на своје мечеве. Када се све завршило, једва сам чекала да видим и кошаркаше и ватерполисте. Мислим да када будем дошла на бакон да ће све бити нестварно. Спремна сам“, рекла је 22-годишња Александра Перишић.
Иако је Дамир Микец први освојио медаљу још на почетку такмичења он је одлучио да остане са осталим репрезентативцима и врати се тек на крају.
„Хвала свима на подршци. Игре су завршене јер сам се ја сада заиста вратио из Париза. Недостајало нам је искуство дружења из села. Нисмо имали то у Токију због короне, сада смо били далеко од Париза, па сам зато остао неколико дана после. Хтео сам да останем и да их бодрим. Да осетим атмосферу. Почаствован сам што сам носио заставу на затварању. Још увек немам тај осећај да уз моје иде да сам освајач златне медаље“, рекао је Микец.
Ватерполисте ће са златним Новаком Ђоковићем Микецом и Зораном Аруновић, сребрном Александром Перишић и бронзаним кошаркашима дочекати српски навијачи у 20 часова испед Старог двора.
Џоел Боломбој - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2024
СПОРТ
Звездин Рус спрема нешто ново /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала