- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бум-бум Бирманчевић – Солун ипак не слави „српску левицу“ /видео/

© Sputnik / Елена Руско / Уђи у базу фотографијаАндрија Живковић и Милоше Вељковић на тренингу пред меч са Швајцарцима
Андрија Живковић и Милоше Вељковић на тренингу пред меч са Швајцарцима - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
Пратите нас
Српски репрезентативац Вељко Бирманчевић постигао је два гола за Спарту из Прага у победи на гостовању Стеауи - 3:2 (3:0), док је ПАОК на крилима Андрије Живковића био надомак пласмана у плеј-оф Лиге шампиона, а онда је дозволио себи да све проспе у дубокој судијској надокнади, касније и током продужетка.
Грци су на на „Тумби“водили против Малмеа у реваншу - 3:2 (први меч 2:2), а левоноги крилни нападач постигао је трећи гол за клуб из Солуна, да би Швеђани у 97. стигли до изједначења, уједно и продужетака.
На крају је Кристијансен у деветом минуту првог продужетка успео да погоди мрежу ПАОК-а и да одведе свој тим у плеј-оф Лиге шампиона.
Први меч у Шведској био је изузетно интересантан и узбудљив, што потврђују чак четири гола - по два на обе стране.
Идентичан случај био је и у реваншу, где су гости из Малмеа стигли до предности преко Нанасија већ у 10. минуту.
Ударац је узвратио Тајсон, који је из слободног ударца погодио доњи десни угао – 1:1.
Тотални преокрет догодио се у 43. минуту, када је за 2:1 погодио Кулијеракис, да би само 120 секунди касније Нанаси другим поготком донео нови резултатски егал.
Иако се чинило да ће се на „Тумби“ отићи нерешених резултатом, да не буде тако постарао се Андрија Живковић, који је у четвртом минуту судијске надокнаде погодио за 3:2 на асистенцију Бабе.
Бивши фудбалер Партизана примио је лопту с десне стране, пребацио је на јачу, леву ногу, и погодио даљи угао за експлозију на „Тумби“.
Чинило се да ће то уједно бити и коначан резултат у реваншу меча трећег кола, али је Малме преко Зетерстрома успео да "купи" себи продужетак, из ког је касније изашао као победник.
У плеј-оф Лиге шампиона пласирала се Спарта из Прага, која већ на плувремену имала чак три гола предности против Стеауе - 3:0, а прва два поготка дело су српског репрезентативца Вељка Бирманчевића. Све што је Стеауа до краја успела јесте да смањи на 3:2 и унесе неизвесност.
Како је први меч завршен нерешеним резултатом 1:1, тако је било јасно ко ће проћи даље. Тако ће Спарта из Прага одмерити снаге са Малмеом, који је елиминисао ПАОК нашег Андрије Живковића.
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
СПОРТ
Деветка! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала