- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Командант "Ахмата": Ситуација у Курској области под контролом

© Фото : Ministry of Defense of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаУничтожение военной техники ВСУ в приграничном районе с Курской областью
Уничтожение военной техники ВСУ в приграничном районе с Курской областью - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
Пратите нас
Командант "Ахмата" Апти Алаудинов је изјавио је да је ситуација у Курској области Украјине под контролом.

"Ситауција у Курској области је под контролом, у току је чишћење терана у неким насељима где још има противничких војника", рекао је он и нагласио да је највећи део украјинских војника и технике који су ушли на територију Русије већ ликвидиран.

Алаудинов је уверен да су припремом украјинске операције у Курској области руководили амерички генерали, као и да је ангажован велики број страних плаћеника.
Такође је додао да ће авиони Ф-16 испоручени Украјини бити уништени исто као и други украјински авиони.
Подсетимо, масовни напад украјинских оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У региону је више пута проглашавана ракетна опасност, након чега је уведена ванредна ситуација федералног нивоа. Локално становништво се евакуише у друге регионе Руске Федерације.
Начелник Генералштаба Оружаних снага Валериј Герасимов известио је председника Владимира Путина 7. августа да је руска војска зауставила напредовање Оружаних снага Украјине у дубину руске територије.
Према најновијим информацијама руског Министарства одбране, Кијев је од почетка борбених дејстава на курском правцу изгубио више од 2.000 војника, 32 тенка и 23 оклопна транспортера.
Погледјате и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала