- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Минск: Кијев покушава да прошири сукоб и на Белорусију

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаОклопна возила белоруске војске
Оклопна возила белоруске војске - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
Пратите нас
Инцидент са украјинским дроновима, обореним у ваздушном простору Белорусије 9. августа, могао би да доведе до радикалне ескалације и представља опасан покушај проширења зоне сукоба у региону, изјавио је стални представник Белорусије при УН Валентин Рибаков.
„Ово је изузетно озбиљан инцидент који може да доведе до радикалне ескалације ситуације и представља веома опасан покушај проширења зоне актуелног сукоба у нашем региону“, рекао је он на неформалном састанку Савета безбедности на тему злочина Кијева.
Белорусија је покренула консултације са партнерима, укључујући и преко међународних организација.
„Министарство спољних послова Белорусије је већ почело да предаје информације о овом инциденту у УН и ОЕБС“, рекао је Рибаков.
„Већ смо започели одговарајуће консултације са нашим савезницима и партнерима и преко међународних структура", закључио је он.
Раније је председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио да на граници са Украјином ситуација није мирна и да намерава да се позабави тим проблемом на лицу места. Како је рекао, изнад територије Белорусије су оборени украјински ударни дронови, а један део и изнад територије Русије. Лукашенко је догађај назвао провокацијом, напоменувши да неће остати без одговора.
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2024
РУСИЈА
"Инцидент с дроновима покушај да се Белорусија увуче у сукоб": Лукашенко иде на границу са Украјином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала