- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Емотивни Новак: Остварење сна – инспиришу ме спортисти који поносно представљају Србију

© Sputnik / Лола ЂорђевићДочек спортиста Србије
Дочек спортиста Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
Пратите нас
Једва је Новак Ђоковић чекао да стигне у Србију и прослави златну медаљу са осталим српским спортистима за које је истакао да су му велика инспирација. Објаснио је српски ас да му је лепше да подели радост са осталим колегама и да је овим златом испунио свој дечачки сан.
Новаку Ђоковићу било је пуно срце када је коначно остварио сан и освојио злато за Србију, али то срце било је још пуније када је дошао у своју земљу после таквог подвига.
„Мени су инспирација сви спортисти који представљају нашу земљу да великим поносом, пуно страсти и енергије, љубави према отаџбини и народу“, рекао је Новак.
Српски ас славио ја заједно са кошаркашима и прошле године када су они освојили сребро на Светском првенству, а он трофеј на УС Опену.
„Прошле године сам имао ту част да поново будем на балкону са кошаркашима и баскеташима. Ја сам тада освојио три од четири Грен слема, једна од најуспешнијих мојих сезона у каријери. Није било планирано да ја будем ту али се некако испоставило да смо сви ту у исто време и добио сам ту част и привилегију да будем с њима. Имао сам велико задовољство да будем на балкону и сам и са другим спортистима“, присетио се Новак.
Србија је на недавно одржаном такмичењу освојила пет медаља што Новак сматра великим успехом, али је и уверен да ће се српски спортисти из Лос Анђелеса за четири године вратити са још већим бројем одличја.
„Увек је лепше када то делиш са твојим колегама, са спортистима који из петних жила извлаче снагу да представе Србију на најбољи могући начин. Сви који су овде, а и они који нису, су то срце дали за Србију. Ово је велики успех вратити се са оволико медаља, а верујем да ће Лос Анђелес бити још трофејнији. Желим свима то. Ја не знам, потрудићу се да догурам до Лос Анђелеса, желео бих наравно. Највеће је задовољство представљати Србију. За мене је ово остварење дечачког сна. Огроман притисак цео живот да освојим злато јер сам све остало мање-више освојио у тенису. Сад се осећам испуњено, комплетирано и идемо да славимо“, рекао је Новак Ђоковић.
Најбољи тенисер свих времена отказао је учешће на мастерсу у Синсинатију гдед је требало да брани 1.000 бодова што је довољно јасан показатељ за то колико му је стало до Србије.
Дочек спортиста Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
СПОРТ
Спектакуларно славље Ђоковића на улицама Београда /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала