- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу се састао са Вулином и послао важну поруку Србији

© Фото : Уступљено СпутњикуАлександар Вулин и Сергеј Шојгу
Александар Вулин и Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2024
Пратите нас
Секретар Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу и потпредседник Владе Србије Александар Вулин састали су се у Москви. Шојгу је на билатералном састанку поручио да ће Србија на форуму „Армија 2024“ пронаћи много тога важног и потребног за осигуравање своје безбедности.
„Сигуран сам да ћете овде пронаћи много занимљивих, важних и потребних ствари за осигуравање безбедности Србије и за даљи развој Оружаних снага“, рекао је Шојгу.
Он је захвалио Вулину што је прихватио позив да дође на форум који се тренутно одржава у Москви.
Према његовим речима, Русију и Србију везују стварне конкретне акције везане за јачање односа са српским пријатељима и колегама.
Он се у руској престоници састао и са министром безбедности БиХ Ненадом Нешићем.
Русија наставља да пружа максималну подршку српском народу у Босни и Херцеговини, истакао је Шојгу.
„Ценимо ваше напоре, напоре руководства Републике Српске и Савета министара Бих за осигуравање паритета БиХ у украјинском сукобу, у погледу западних санкција. Ово је ваша трећа посета ове године, што говори о вашој усредсређености на решавање проблема и питања са којима се суочавате и, наравно, говори о нивоу сарадње који постоји између наших земаља“, рекао је секретар Савета безбедности током састанка.
Из кабинета Александра Вулина саопштено је да су он и Шојгу разговарали о актуелној безбедносној ситуацији у Србији и активном учешћу спољних снага у вештачком изазивању напетости у нашој земљи. Потпредседник Владе се захвалио руским безбедносним структурама које су упозориле руководство Србије о припреми масовних нереда и покушају државног преврата.
Потпредседник српске владе је истакао да је Србија захвална Русији на континуираној подршци Београду у свим тешким питањима, на доследном ставу непризнавања лажне државе Косово као и сарадњи и помоћи српском народу у борби против усвајања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.
Међународни војно-технички форум „Војска-2024“ одржава се од 12. до 14. августа 2024. године у Конгресно-изложбеном центру Патриот. Током манифестације учесницима ће бити приказани узорци наоружања, војне и специјалне технике. Спутњик је стратешки медијски партнер форума.
Састанак саветника председника Руске Федерације Владимира Путина за спољнополитичка питања Јурија Ушакова и потпредседника Владе Србије Александра Вулина  - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2024
СРБИЈА
Вулин са Путиновим саветником: Односи Србије и Русије никад нису били искренији
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала