- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Године му ништа не могу – још је дужан себи и НБА

© Фото : fiba.basketballАустралијски репрезентативац Пети Милс на мечу против Шпаније
Аустралијски репрезентативац Пети Милс на мечу против Шпаније - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2024
Пратите нас
Прекаљени аустралијски плејмејкер Пети Милс потписао је уговор са Јутом Џез и наредна сезона биће му 16. у најјачој кошаркашкој лиги света – НБА.
Опростио се Пети Милс од дреса Аустралије по завршетку турнира у Паризу, где је Србији убацио чак 26 поена и ставио је у озбиљан проблем, али су Орлови успели да преокрену и домогну се полуфинала. Опростио се и од Атланте Хокс и иде у Јуту.
Према информацијама које је објавио чувени НБА инсајдер Адријан Војнаровски, Милс ће за једногодишњи уговор са "џезерима" инкасирати 3,3 милиона долара.
Милс ће наставити да терорише противничке мрежице под будним оком Вила Хардија с којим је сарађивао још у Сан Антонио Спарсима. Већ две године Харди је на челу екипе из Солт Лејк Ситија, а Милс ће сада поново сарађивати с њим.
Једно је сигурно, године му ништа не могу, још је дужан себи и НБА (песма Саше Матића каже веран себи и Богу). Јер, Пети Милс има чак 36 година, а на паркету и даље изгледа као младић, физички је и те како спреман, шут га и даље служи.
Милс је у НБА лигу стигао још давне 2009. године као 55. пик на трафду, када га је изабрао Портланд.
Имао је кратко „бекство“ у аустралијску и кинеску лигу, да би се 2012. године вратио међу „мамузе“ с којима је освојио шампионски прстен 2014. године, да би се тамо задржао до 2021. године. После тога играо је за Бруклин, Атланту, Мајами и Јуту.
Дејан Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2024
СПОРТ
Деки, буди поносан! /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала