- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Русија ће победити у светом рату за мир и правду“: Ким Џонг Ун писао Путину

© Sputnik / POOL / Уђи у базу фотографијаКим Џонг Ун и Владимир Путин у Пјонгјангу
Ким Џонг Ун и Владимир Путин у Пјонгјангу - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2024
Пратите нас
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун поновио је у поруци руском председнику Владимиру Путину да ће продубити сарадњу са Москвом и нагласио да ће Русија победити у светом рату за мир и правду, као и да ће две земље промовисати изградњу мултиполарног новог света.

"Пријатељска осећања војски и народа две земље искована и продубљена у борби против заједничког непријатеља служе као снажна покретачка снага за развој односа пријатељства и сарадње у свеобухватно стратешко партнерство и непобедиво пријатељство", навео је Киму одговору на Путинову честитку поводом 15. августа, када се обележава годишњица ослобађања Северне Кореје од јапанске колонијалне владавине 1945. године, преносисевернокорејска државна новинска агенција КЦНА.

Путин је у честитки Киму навеода основу веза између Русије и Северне Кореје представља борба совјетских војника против Јапана у Другом светском рату.
Ким и Путин су у јуну у Пјонгјангу одржали други самит за мање од годину дана и потписали пакт о свеобухватном стратешком партнерству које укључује међусобну одбрану у случају напада треће стране.
Севернокорејски лидер је поводом празника посетио споменик корејским војницима који су се борили против Јапана од 1910. до 1945. године, као и Кулу ослобођења, споменик војницима совјетске Црвене армије који су учествовали у ослобађању Кореје од Јапана.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала