Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стигао одговор Брисела Вјоси Османи: Стано открио шта ће се десити ако Приштина не послуша ЕУ и САД

© Фото : Youtube/EU Debates | eudebates.tv/PrintscreenПортпарол високог представника ЕУ за спољну политику Петер Стано
Портпарол високог представника ЕУ за спољну политику Петер Стано - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2024
Пратите нас
Заиста немамо шта ново да кажемо на тему поновног отварања моста, као ни на све насумичне коментаре на које се позивате, поручио је портпарол ЕУ Петер Стано на питање да прокоментарише изјаву председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи која је његове претходне изјаве о мосту на Ибру назвала „расистичким“.
Стано је у одговору навео следеће.

„Могу само да подсетим за све оне којима је проблем да слушају и разумеју да су сви пријатељи и савезници Косова (ЕУ, САД, НАТО, УК…) рекли веома јасно и недвосмислено, да је у интересу Косова да слуша пријатеље и савезнике, иначе ризикује да буде остављено само. Такође могу да поновим оно што смо саветовали Приштини неколико пута: Добро управљање значи да се допре до заједница и да се ангажује са њима, на које утичу конкретне одлуке. Бавити се питањем моста у оквиру дијалога уз подршку ЕУ значи разговарати о модалитетима имплементације постигнутих споразума о мосту, а не о новим споразумима. Треба заиста слушати и покушати разумети једногласне добронамерне савете свих пријатеља и савезника“, навео је Стано у одговору за Косово онлајн.

Подсетимо, Османи је истакла да се Србија не пита за отварање главног моста на Ибру, истакао и „да Стано када прелази мостове у својој земљи не пита суседне за дозволу”, назвавши његове изјаве расистичким.
„Што се тиче Европске уније, изјаве портпарола ове институције су пре свега расистичке, тако да не верујем ни да заслужују вец́у пажњу са моје стране. Нема разлога за њихове расистичке изјаве и противим се дискусији о отварању моста Ибри у Бриселу. Дијалог са Србијом на ову тему нико не би смео да прихвати, било би против устава и против суверенитета Косова, али дијалог са нашим спасиоцима , то не само што је неопходно, већ је то пре свега у нашем интересу“, изјавила је Османи.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала