- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласло заустављен у полуфиналу – али велики циљ је остварен

© AP Photo / Louise DelmotteЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2024
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, поражен је у полуфиналу челенџера у Санто Домингу од Андреса Андрадеа, 301. тенисера света резултатом 2:6, 7:6, 7:6 после велике борбе која је трајала три сата и 15 минута.
Вратио се Ласло Ђере на челенџере како би направио потребан победнички низ, а у Санто Домингу стигао је до полуфинала где је такође био фаворит.
Одлично је српски тенисер одиграо први сет и повео, а онда је у другом сету у два наварата вратио брејк да би на крају попустио у тај-брејку.
Ђере је у трећем сету први стигао до брејка, повео је са 3:1, али је Андраде успео да узврати и стигне до изједначења што је најавило нови тај-брејк, а у њему је поново 301. тенисер света био бољи.
Није Ласло искористио лепу прилику да дође до титуле и тако поврати мало самопоуздања, али упркос томе велики циљ је остварен. Српски тенисер од понедељка ће поново бити у првих сто тенисера света, односно биће 100. рекет планете.
Ђере ће се сада припремати за УС Опен на ком је прошле године стигао до трећег кола у ком је против Новака Ђоковића одиграо можда и два најбоља сета у каријери, али је Новак тада преокренуо тај дуел.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2024
СПОРТ
„Неко је љут...“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала