- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва: У случају да Кијев изведе удар на Курску нуклеарку следи жесток одговор

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаКурска нуклеарна електрана у Курчатову
Курска нуклеарна електрана у Курчатову - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2024
Пратите нас
Циљ провокације у вези са припрема Кијева за удар на Курску нуклеарку јесте да Русија буде оптужена да је сама гађала тај објекат како би се створила предуслов за напад на нуклеарне енергетске објекте Украјине, саопштило је руско Министарство одбране. У случају реализације овог плана, Русија ће предузети муњевит и жесток одговор.
„У случају да кијевски режим почне са реализацијом тих злочиначких планова, с циљем да у европском делу континента дође до техногене катастрофе, радиоактивног заражавања велике територије, одмах ће бити предузете жестоке војне и војно-техничке мере“, наводи се у саопштењу.
Како се наводи, Москва сматра да овакве активности Кијева уз подршку Запада представљају директно кршење Резолуције УН усвојене 2005. године „О борби против нуклеарног тероризма“.
„Министарство одбране са великом озбиљношћу гледа на информације које су стигле независним каналима о томе да Кијев припрема удар на Курску нуклеарку“, наводи се у саопштењу.
Подсетимо, руски војни репортери су јавили да украјинска војска припрема напад прљавом нуклеарном бомбом, а у плану је да се напади изведу на местима где се чува истрошено гориво за нуклеарне електране.
Војни репортер Марат Хајрулин саопштава да је са тим циљем у град Жуте Воде у Дњепропетровској области већ допремљена бојева глава како би се та провокација спровела у дело.
Наиме, у плану је да се она детонира на територији Источног рударско-прерађивачког комбината.
Хајрулин је позвао да се према овој информацији све стране однесу веома озбиљно имајући у виду очај кијевског режима који се налази под великим притиском Запада
„Велика је шанса да се напад изведе и на Курску и на Запорошку нуклеарну електрану“, додао је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала