- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Капитен Јакшић: „Изнервирала нас кошарка – рекли смо да ћемо да развалимо Америку“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКапитен ватерполо селекције Србије Никола Јакшић
Капитен ватерполо селекције Србије Никола Јакшић  - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2024
Пратите нас
Већ у неколико наврата ватерполисти Србије говорили су о томе колико им је на путу до златне медаље на недавно завршеном такмичењу помогао Новак Ђоковић, али Никола Јакшић истакао је у емисији „Алесто“ да су удела имали и кошаркаши нарочито пред сусрет са Сједињеним Америчким Државама.
Импресиван подвиг направили су српски ватерполисти који су трећи пут заредом стигли до злата, а ова медаља има чини се посебну тежину јер је пут до ње био трновит о чему је говорио капитен Никола Јакшић.
Нису Делфини блистали у групној фази нарочито је проблематичан био меч са Аустралијом, али тада им је у помоћ дошао Новак Ђоковић.
„Новак је дошао код нас и кренуо је да прича, па смо га слушали за неке ствари које као да је знао које нас муче. Само сам га ја посаветовао како да одигра против Циципаса. Тачно је знао и осетио који је моменат, вероватно је и он пролазио кроз то милион пута, нисмо морали ништа да га питамо. Аплаудирали смо му на крају, не могу сада тога да се сетим, али када се присетим под утиском сам и даље, много нам је значило. Верујем да је то доста утицало да одиграмо и завршимо на начин на који смо завршили“, рекао је Јакшић у емисији „Алесто“.
Један од најважнијих момената догодио се у четвртфиналној утакмици са Грчком када је управо капитен Јакшић постигао погодак у последњим секундама и то са пола базена.
Када су се утисци слегли испричао је шта је претходило том голу.
„Искрено, баш сам се изнервирао у том тренутку, нисам могао да верујем да смо примили гол, још смо имали две шансе да поведемо два разлике. Фифи је бранио одлично, играли смо добру одбрану. Грчка је врхунска екипа, били су први са разлогом, а после када су играли за пето место добили су без проблема Аустралију, Шпанију... Играју сличан ватерполо као и ми, али нису нам лежали, изгубили смо последња четири меча са њима“, почео је Јакшић и потом наставио.
„И примимо тај гол шест секунди пре краја, да ли је могуће да ћемо сада на пенале?. Пенали су лутрија, не знаш да ли ће да некоме испадне лопта, да ли ће неко да погоди пречку, да ли ће голман да одбрани ногом... Ти можеш да вежбаш пенале, али ето имаш Мађаре, који не губе ни од кога на пенале, а изгубили су од Америке 3:0 на пенале. И помислио сам - да ли је могуће!? Нисмо се ништа договарали. Само смо се договорили да неко изведе. Не знам ни ко је био. Ћулету смо бацили лопту, Манду су одмах покрили, овај играч на мени је каснио. Искрено да вам кажем, шутнуо сам је више из све снаге. Гађао сам нешто, али кад шутираш са 12 метара, са три играча испред себе, то се не вежба. То шутнеш, па ако да Бог ући ће, ако не - идемо на пенале. И ушло је“, спокојан је сада капитен.
Уследило је полуфинале против Америке, а за тај меч мотивисао их је дуел кошаркаша са Американцима у ком су Орлови много пута оштећени.
Највише нас је изнервирало кад смо изгубили од Америке у кошарци, рекли смо – сутра ћемо да их развалимо, неће им помоћи ни Бог отац, само због онога што је било и како смо изгубили, јер смо се јако изнервирали“ рекао је Никола Јакшић.
Тако је било, потопљена је Америка, а затим и Хрватска у финалу.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2024
СПОРТ
Ласло заустављен у полуфиналу – али велики циљ је остварен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала