- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Арина срушила прву на свету – победа за финале

© AP Photo / Lynne SladkyАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2024
Пратите нас
Арина Сабаленка, белоруска тенисерка, пласирала се у финале мастерса у Синсинатију феноменалном победом над Игом Швјонтек, првом тенисерком света, резултатом 6:3, 6:3.
Силовито је Арина Сабаленка отворила меч против Иге Швјонтек и одмах је направила брејк, али је Пољакиња најавила драму јер је већ у наредном гему узвратила истом мером.
Упорна Арина била је боља, наставила је да напада и сачекала нову прилику коју је искористила и одузела првој тенисерки света још један сервис гем. До краја сета Белорускиња је успела да сачува предност и тако поведе са 1:0 у сетовима.
На сличан начин почео је и други сет јер је Сабаленка у првом гему већ изборила брејк лопту, али је овога пута није искористила. То је међутим није много пореметило јер је у трећем гему после велике борбе успела да дође до брејка.
Још једном је Швјонтек имала прилику да одмах узврати, али овога пута Сабаленка јој то није допустила и сачувала је гем, а потом направила и други брејк у другом сету.
Повела је белоруска тенисерка са 5:1, а онда је дошла до меч лопти на сервис противнице која је успела да се спаси чак седам пута односно да спаси чак седам меч лопти!
Драма се наставила и у наредном гему у ком Белорускиња није искористила још једну брејк лопту и допустила је брејк, али је потом направила и трећи и тако обезбедила велико финале.
Сабаленка ће се за титулу борити против победнице дуела Џесика Пегула/Паула Бадоса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала