- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Упозоравао сам Зеленског да би могли да га ликвидирају

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2024
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да ће Украјинци на крају бити заједно са Белорусима и Русима, јер ће ускоро схватити да на Западу никоме нису потребни.
„Доћи ће време – све ће се променити. Исто тако и у Украјини... Зар заиста нећемо обновити наше добре односе? Обновићемо их. Пар чињеница око Запада – у Украјини ће схватити да су једноставно искоришћени, а затим одбачени. Они ће то схватити и доћи ће код нас. Обнављаћемо све уништено на вишој основи. Ипак ће Украјинци бити наши људи, нико их тамо (на Западу) не чека, тамо никоме нису потребни“, рекао је Лукашенко у интервјуу за телевизију „Русија“, који је приказан на телевизији „Белорусија 1“.
Председник Белорусије је истакао да су Западу потребни Украјинци само да би учествовали у „масакру“ против Русије.
Лукашенко је додао да је позивао Зеленског да не уништава сарадњу са Минском и Москвом како би се додворио Сједињеним Америчким Државама.
„Увек говорим Волођи Зеленском. Слушај, власт ће се тамо (у САД) променити, а нови лидер ће рећи: Не знам, нисам чуо. Увек је било исто . Зато, хајде да градимо односе засноване на нашим интересима и принципима. Не схвата“, рекао је белоруски лидер.
Он је истакао да не искључује могућност да би у перспективи Владимир Зеленски могао бити физички елиминисан.
„Али не можеш да му утувиш у главу. Ако си се бавио не знам чиме, ушао у политику и ниси спреман за то… Бићеш за свој народ издајник. И на крају крајева, исти тај Кирил Буданов (начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине) ће послати некога и ликвидираће те као издајника. И то је све“, закључио је белоруски лидер.

Нема неслагања са Путином

Лукашенко је изјавио да са руским колегом Владимиром Путином нема несугласица по питању будућност Савезне државе Русије и Белорусије.
„Треба да поставимо економију на чврсте темеље. Размишљао сам: да ли то кочи неко у Русији? То није Путинова политика. Ми имамо исте ставове, веома смо слични. Немамо никакве несугласице. То је пропуст наших влада. Онда смо се договорили да ће се економијом бавити влада. Ако негде буде неких проблема, ми ћемо се укључити“, рекао је Лукашенко.
Како је додао, лидери две државе стално морају да се баве економским питањима. Он је подсетио да је својевремено изнео формулу о заједничкој отаџбини од Бреста до Владивостока.

„Две државе ће бити као једна целина. Ми смо довољно паметни да изградимо такве односе. У том правцу данас треба деловати. Нема друге опције. Ми то не кријемо, јер смо практично у истом чамцу. Шта да кријемо? Ако се преврне, обе тону ─ и Русија и Белорусија“, казао је Лукашенко.

Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала