- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кирјос о Синеру и скандалу који потреса тениски свет: „Суспензија две године“

© AP Photo / Alastair GrantНик Кирјос
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2024
Пратите нас
Неваљали дечко белог спорта Ник Кирјос огласио се међу првима поводом скандала у чијем центру се нашао први рекет планете Јаник Синер који је играо допингован. И док је Међународна тениска агенција за интегритет (ИТИА) олако прешла преко свега, Аустралијанац каже да би „грешник“ морао да буде суспендован.
Подрхтава тениски свет пред фото-финиш сезоне и УС Опен, а на тапету је ни мање ни више него први на свету – Јаник Синер!
„Грешник“, како му у преводу по нашки гласи презиме, двапут је у марту био позитиван на забрањену супстанцу клостебол, али га то није спречило да баш у марту разбије у финалу Мастерса Мајами Бугарина Григора Димитрова – 6:3, 6:1.
Уместо да му је забрањено да се такмичи, он је уз помоћу недозвољене супстанце, за коју се наводи да је у питању класичан стероид за изгадњу мишићне масе, разбио Димитрова.
О свему томе критички се огласио Ник Кирјос, као неко ко је познат да нема длаке на језику.
„Бесмислено! Свеједно да ли је било случајно или намерно, уколико си двапут позитиван на забрањену супстанцу (стероид), мораш да будеш суспендован две године. Твоје перформансе се побољшане. Крема са масирање, да, баш лепо“, написао је на друштвеној мрежи Х Аустралијанац.
О читавом скандалу свој суд дао је и познати португалски новинар Жозе Моргадо.
„Синер је био суспендован неколико дана након освајања Мајамија, а пред почетак турнира у Мадриду нашао се у главном жребу. Био је на конференцији за медије, иако је у том тренутку био суспендован. Казна му је пре времена била опроштена, само да би могао да игра“, рекао је Моргадо, алудирајући на то да је Италијану, тада већ светском броју један, дато „зелено светло“ јер је магнет за публику.
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2024
СПОРТ
„Грешник“ – Јаник Синер двапут пао на допинг тесту!
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2024
СПОРТ
Београд ће ипак имати АТП турнир у 2024!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала