- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Трофеј и јубиларна „стотка“ Белорускиње за улазак у одабрано друштво

© AP Photo / Bernat ArmangueАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2024
Пратите нас
Арина Сабаленка, белоруска тенисерка, освојила је титулу у Синсинатију где је уједно уписала и јубиларну 100. мастерс победу у каријери. Друга тенисерка света победом у финалу постала је тек трећа тенисерка у протекле две деценије која је до трофеја стигла без изгубљеног сета.
Када игра свој препознатљив тенис чини се да за Арину Сабаленку не постоји препрека. Моћној Белорускињи у Синсинатију се на путу нашла и Ига Швјотенк која је мучно спасавала меч лопте и на крају је Арина ипак успела да је савлада.
Фалио је мастерс у Синсинатију у Арининој ризници пехара и зато је одлучно газила ка титули и на том путу није испустила ниједан сет.
Такав подвиг у последње две деценије успеле су да направе само још две тенисерке. Још 2006. године до титуле у Синсинатију без изгубљеног сета дошла је Вера Звонарева, прослављена руска тенисерка, а тај успех поновила је Ешли Барти тек 2021. године.
Победа у финалу Арини је била јубиларна 100. мастерс победа. Друга тенисерка света одиграла је 143 меча на турнирима хиљаду серије, а бољи скор од ње има само Симона Халеп која је 2017. године до стоте победе дошла после 141 меча.
Иако је Сабаленки ово тек први трофеј у Синсинатији ово је постао њен најуспешнији мастерс турнир јер на њему укупно уписала 18 победа, док је иза њега Мадрид где је остварила једну победу мање.
Њени успешнији турнири само су Аустралијан опен и Ус Опен где има 22 односно 21 победу.
Трофеј у Синсинатију Аринин је први после Аустралијан опена ове године.
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2024
СПОРТ
Ђоковићева организација реаговала због Синера: „Процеси морају да буду једнаки за све“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала