- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Експерт тражи суспензију за „Грешника“: „Мени ово јако смрди“

© AP Photo / Daniel ColeЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2024
Пратите нас
Реакције због позитивног допинг теста Јаника Синера не престају да стижу, а сада се огласио и Фриц Сергел, професор доктор из Немачке, који је објаснио да због прекшраја какав је направио Италијан мора да се добије суспензија са којом се први рекет света неће сусрећи.
Јанику Синеру опроштено је то што је два пута био позитиван на допинг тесту јер је наводно утврђено да је недозвољена супстанца у његов организам доспела преко масаже физиотерапеута, али тениски свет ово посматра као неприхватљив изговор.
Због тога што је Италијан ослобођен оптужби не буне се само тенисери већ се огласио и стручњак Фри Сергел.
„Мени ово јако смрди. Изговор о томе да је забрањена супстанца апсорбована преко коже се све више користи у последње време. Ово је још један такав случај и мора да интервенише Светска анти-допинг агенција. Она мора да интевенише, пошто је ИТФ члан ове организације, и то тек од 2003. године, што све говори“, рекао је немачки стручњак за „Спорт1“.
За овакав прекршај Сергел процењује да је Синер требало да буде суспендован од две до четири године.
„По мом мишљењу, све ово око Синера и даље није завршено. Клостебол је Клостебол и сам по себи води до забране од две до четири године. Нема друге опције. Синер је могао да иде са тиме на Суд за спортску арбитражу, а не на суд који је уско повезан са тенисом. Раније је требало да буде суспендован, а већ се дешавало у тенису да једног или двојицу тенисера поштеде. Никада нису третирали све подједнако“, објаснио је Сергел.
Стручњак из Немачке сматра да то што је Синер први на свету не сме да буде оправдање да буде повлашћен.
„Зашто не би? Не видим разлог да се то не уради са најбољим на свету. Посебно са најбољим на свету. Сетите се примера Бена Џонсона који је остао без злата на Олимпијским играма због допинга. И тамо су правили пример. Нема везе да ли је први или 15, зашто би Синер био повлашћен?“, упитао је Немац.
Објашњење које је понуђено стручњак не сматра валидним.
„Чак и да га је масирао сваког дана, мислим да би било врло тешко да клостебол уђе у тело у таквој количини да буде детектован на самом допинг тесту“, објаснио је експерт.
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2024
СПОРТ
Скандал у финалу: Контроверзни тенисер са трибина провоцирао играча
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала