- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станојевић пред Гент: Калулу кажњен – нисмо на жељеном нивоу

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалски тренер Александар Станојевић
Фудбалски тренер Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2024
Пратите нас
Александар Станојевић, тренер Партизана говорио је о очекивањама пред меч Партизана и Гента у плеј-офу квалификација за Лигу конференција.
Фудбалере Партизана чека тежак задатак, а Александар Станојевић истакао је да му је жао што црно-бели у мечу против Гента неће имати подршку навијача.
„Чека нас нова европска утакмица, а остаје велика жал што ће она проћи без навијача. У меч улазимо са најјачим могућим саставом без кадровских проблема и то је оно што је добро. Са Гентом смо играли већ пре три године у Лиги конференција, тако да знамо шта нас очекује“, истакао је Станојевић.
Додао је тренер црно-белих да његова екипа није на жељеном нивоу, али и да није у кризи.
„Мислим да смо за нијансу бољи него на почетку, али још нисмо на жељеном нивоу. Треба нам времена, али нажалост немамо га много. Не можемо да кажемо да смо у кризи, ако се погледа домаћи шампионат. Лоше смо кренули у Европи, показали смо помак у Лугану где смо на крају крајева победили у регуларном делу. Како изаћи из кризе, па радом и стрпљењем. Чекамо још неке кадровске промене у наредних десетак дана и то је то“, објаснио је Станојевић.
Један од проблема који ће имати јесте одабир играча за који би желео да је мањи.
„Имамо 30 играча и три голамана. Тешко је радити са толиким бројем играча и направити прави баланс. Ја бих одавно смањио број играча, али неки од њих имају јаке уговоре и није лако изаћи из њих. Клуб мора да реши одређене ситуације, да се решимо одређених играча, ослободимо простор за неке друге и да можемо да радимо како бих ја волео“, истиче тренер Партизана.
Није се Станојевићу допало што је упитан за статус Калулуа.
„Зашто питате за Калулуа? Зашто баш за њега? Није у конкуренцији за састав, кажњен је јер се непримерено понашао против Лугана. Ја правим тим. Није у конкуренцији за овај меч, а за следеће ћемо видети“, објаснио је Станојевић.
Говорио је и о статусу и очекивањима од Жоае Грималда.
„Он је дошао уз пуног тренинга и у ритму је. Баш сам причао са њим, да буде стрпљив јер је дошао са другог континента, из другачијег фудбала. Задовољан сам како тренита и испуњава захтеве, али још нике адекватно. Рекао сам да ће он тек од децембра бити прави, јер нисмо добрих играча од 26 година, него младог. Надамо се да ће бити и раније, али тренутно није на 100 одсто“, појашњава српски стручњак.
Поменуо је Станојевић да је Партизан у прошлости имао прилике да се суочи са Гентом, али сада су околности потпуно другачије.
„Све се променило. И играчи и начин игре и тренер. И код нас се променило много тога, можда је само Натхо ту из те екипе. Али је стил исти, имају интензивну лигу, добре играче. И они се траже, нису 100 одсто у форми, јер су доста играча променили. Против Вестерлоа су показали да су у успону“, истиче Станојевић.
Одлуку о томе да ли ће Салдања бити део тима није донео.
„Колико сам видео јуче је сам дошао на Телеоптик и тренирао, што показује да му је стало да сутра одигра добру утакмицу. Видећемо да ли ће почети утакмицу и колико ће играти“, кратко је одговорио тренер црно-белих.
Није желео на крају тренер Партизана да буде песимистичан, али свестан је ситуације у којој се клуб налази.
„Не могу да патетишем, не могу да кажем да ли играмо боље или лошије. Ево немамо ни навијаче. Убеђен сам да ћемо у неком периоду бити онакви какви смо били када сам био тренер овде. Фали нам време и пуно рада да бисмо дошли до тога“, закључио је Станојевић.
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2024
СПОРТ
Скандал у финалу: Контроверзни тенисер са трибина провоцирао играча
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала