- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пуцњава у Гимназији у БиХ, убијени директор, секретарица и професорка

© AP Photo / Armin DurgutПолиција у БиХ
Полиција у БиХ - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2024
Пратите нас
У пуцњави која се јутрос догодила у Гимназији у Санском Мосту убијени су директор школе Н., секретарица Н.К и професорка енглеског Г.М, потврдио је за РТРС Аднан Бегановић, портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.
Незванично, помоћни радник школе М.В, ушао је у Гимназију сa оружјем, запуцао на професоре који су у том тренутку имали састанак и убио троје људи.Убица је након пуцњаве покушао да изврши самоубиство.
Са тешким повредама упућен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске.

У тренутку троструког убиства у Гимназији је било ученика

Амел Козлица, директор Управе полиције Унско-санског кантона изјавио је да је у просторијама Опште Гимназије у овом месту јутрос у 10.06 сати догодило троструко убиство, а да је починилац након тога покушао да одузме живот и себи и притом задобио тешке повреде.
Козлица је рекао да је злочин почињен аутоматском пушком, а да ће мотиви овог троструког убиства бити утврђени криминалистичком обрадом.
Он је објаснио да оружје у зграду није унето видно и да је у Гимназији у тренутку убистава било ученика. Није, међутим, ни потврдио ни негирао да ли су ученици били у близини просторије у којој су се догодила убиства.
"Поправни испити су у току, био је одређени број ученика у школи, то су две засебне зграде, односно школе, које су спојене и омогућен је пролазак из једне у другу", навео је Козлица.
Аднад Хабибија, министар унутрашњих послова УСК новинарима је рекао да је ово "црни дан за овај кантон".
"Сви смо у шоку, неверици да се овако нешто могло догодити у Санском Мосту, који је мирна средина. Али, грађани не треба да буду узнемирени, ово је један изоловани случај који је завршио трагично", рекао је Хабибија.
Навео је да се по овом питању мора институционално радити да се нигде никада не понови.
"Полиција држи све под контролом, немојте бити у страху. Урадићемо све да се ово никада више не би догодило", рекао је грађанима Хабибија.
Фарис Хасанбеговић, начелник Санског Моста, рекао је да не постоји оправдање за овакав чин.
"Читаво јутро покушавамо да схватимо шта се десило. Убио је троје радних колега. Надамо се и верујемо да ће МУП УСК ово решити. Позивамо грађане да никада не узимају правду у своје руке, те да ако имају неку неправду, да се обрате да то решимо. Не постоје речи којим би помогли ожалошћеним породицама. Искрено се надамо да се ово више никад неће поновити", поручио је Хасанбеговић.
Денис Османагић, министар образовања, културе, науке и спорта УКС истакао је да је трагедија у Санском Мосту све погодила, те да ће министарство пружити сву неопходну подршку породицама.
"Сутра ћемо одредити да ли ћемо школску годину пролонгирати или ћемо кренути нормално", навео је Османагић.
Нијаз Хушић, премијер Унско-санског кантона, поручио је да очекује да ће истражне радње потпуно расветлити догађај.
"Колико је то могуће, грађани Санског Моста не би требало да буду узнемирени", поручио је Хушић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала