- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Спречен покушај украјинских диверзаната да уђу на територију Брјанске области Русије

© Фото : Ministry of Defense of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаЭкипаж вертолета Ка-52 "Аллигатор" выполняет боевое задание
Экипаж вертолета Ка-52 Аллигатор выполняет боевое задание  - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2024
Пратите нас
У Брјанској области Русије спречен је покушај украјинске диверзантске групе да продре на територију области, саопштио је губернатор Александар Богомаз.
"Током борбе снаге ФСБ и Оружане снаге Русије спречиле су покушај пробоја украјинских диверзаната. Противник је поражен", рекао је Богомаз.
Према његовим речима, ситуација на месту где је дошло до сукоба са украјинским диверзантима је стабилизована и под контролом је регионалног оперативног штаба.
Подсетимо, руско Министарство одбране јуче је саопштило да ће руска војска форимирати три нове групе снага: "Белгород", "Курск" и "Брајнск", као и да је заменик министра одбране генерал-пуковник Јунус Бек Јевкуров именован за заменика руководиоца Координационог савтеа за војну безбедност три пограничне области.
Јевкуров налази у Курској области.
"У Националном центру управе одбраном РФ оформљена је специјална оперативна група чији су задаци: прикупљање, анализа питања из региона и контрола њиховог решавања", рекао је министар одбране Андреј Белоусов.
Он је члановима Координационог савета поручио да 24 сата дневно буду на вези са регионима.
Белоусов је рекао и да ће лично решавати најсложеније задатке у вези са војном безбедношћу Курске, Белгородске и Брјанске области.
Како је саопштено, представник Генералштаба руске војске и команданти ове три групе биће одговорни за заштиту тих области од напада дроновима и другим средствима.
Све три области добиле су неопходно оружје и технику за борбу против дронова, средства за радиоелектронску борбу и друго.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала