Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Србија остаје привржена војној неутралности“: Шта је Вучић рекао НАТО званичнику /фото/

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеАлександар Вучић са помоћником генералног секретара НАТО-а Борисом Ругеом
Александар Вучић са помоћником генералног секретара НАТО-а Борисом Ругеом - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић истакао је у разговору са помоћником генералног секретара НАТО Борисом Ругеом да константан ризик од ескалације тензија које Приштина редовно изазива неодговорним одлукама и понашањем, у огромној мери утиче на српски народ на КиМ, који живи у стању сталног страха за живот и имовину.
"Добар састанак са Борисом Ругеом о најважнијим питањима, ситуацији у региону, безбедности на Косову и Метохији и могућим импликацијама наставка једностраних потеза Куртијевог режима", написао је Вучић након састанка на друштвеним мрежама.
Председник Србије је изрази велику забринутост због тенденције усложњавања ситуације упркос свим настојањима Београда да отворена питања врати у оквире дијалога.
"Такође, истакао сам да константан ризик од ескалације тензија које Приштина редовно изазива неодговорним одлукама и понашањем, у огромној мери утиче на српски народ на КиМ, који живи у стању сталног страха за живот и имовину", нагласио је Вучић.
Он је Ругеу захвалио на пажњи коју поклања том питању, будући да је и сам добар познавалац прилика на Косову и Метохији.
"Нагласио сам да је неопходно интензивирање дипломатских напора и координација са снагама КФОР у складу са Резолуцијом 1244 и овлашћењима која те снаге имају у склопу свог мандата, како би се осигурала безбедност Срба на КиМ, враћање Приштине на дијалог и испуњавање свих обавеза, а пре свега формирање ЗСО", рекао је Вучић и истакао да Србија остаје привржена војној неутралности.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала